Delft Chamber Music Festival: Mozart op reis

Mozart in Italië

Dit jaar is het festival weer terug in de Oude Kerk! Met niemand minder dan het Orkest van de achttiende eeuw, sopraan Katharine Dain en mezzosopraan Barbara Kozelj. Het programma is gebaseerd op Mozarts reizen naar Italië. Tussen 1769 en 1773 maakte Mozart onder leiding van zijn vader Leopold drie reizen naar Italië. De jonge Mozart speelde een belangrijke rol in het muzikale leven van Milaan, maar ook in Napels en Bologna.

Het programma wordt aangevuld door de muzikale inspiratie die Mozart op het schiereiland vond, geïllustreerd door werken van Myslivecek en Gluck - allemaal vertegenwoordigers van een stijl en een zoektocht naar taal die precies de reden was waarom de reis naar Italië een essentiële fase in de opleiding van de jonge componist was. De hechte band tussen Mysliveček en de Mozarts duurde tot 1778. Wolfgang gebruikte Myslivečeks werken regelmatig als voorbeelden voor compositiest Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Expositie Beelden van de Zee Den Haag

28 September 2023 | 13:00 Schevening... Geen limiet Monique

De Ijsvogel lezing

28 September 2023 | 14:00 tot 28 September 2023 | 16:00 Heksenakke... Geen limiet Lisette

“Toksjoo Op Zuid”

28 September 2023 | 19:30 Gooilandsi... 4 plekken beschikbaar Minie

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app