De Joodsche Raad met auteur Hans Knoop, borrel na

Literair Café 102 –
Hans Knoop over zijn boek
De Joodsche Raad

Borrel na.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd De Joodsche Raad in de volksmond ‘het Joodse verraad’ genoemd, vanwege de betrokkenheid van de raad bij de deportatie van de Amsterdamse Joden. Voorzitters waren David Cohen en Abraham Asscher. De Duitsers leken de Joden zelfbestuur te geven, maar in werkelijkheid maakten ze de Joodse gemeenschap tot instrument van haar eigen ondergang.

Nog altijd lopen discussies over de rol van De Joodsche Raad hoog op. Was de raad zelf verantwoordelijk voor de samenwerking met de Duitsers, of werden ze gedwongen? Wie waren de voorzitters, en voor welke dilemma’s zagen ze zichzelf gesteld?

Hans Knoop deed uitvoerig onderzoek naar De Joodsche Raad en zijn voorzitters, zodat de discussie gevoerd kon worden op basis van feiten die te vinden zijn in het archief van het NIOD. Hij heeft door zijn b Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Maria Montessori

12 June 2024 | 16:45 tot 12 June 2024 | 19:00 Hannie Dan... 6 plekken beschikbaar Wendy ✨

Bus naar het Gemeentearchief

12 June 2024 | 15:00 tot 12 June 2024 | 17:00 Rossinilaa... 5 plekken beschikbaar Kathleen

Tuinsierraden maken

12 June 2024 | 18:45 tot 12 June 2024 | 21:30 Duiven, Ne... 7 plekken beschikbaar Ans

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app