Culinaire Rondreis door Europa: Portugal

In juni zouden we naar Portugal gaan, maar helaas kon dit niet doorgaan i.v.m. ziekte van de kok. Deze maand gaan we het dus opnieuw proberen.

De Portugese keuken staat bekend om de vele (simpele) gerechten met vis, vlees en soepen. Maar wat eten ze nou precies in Portugal? We beginnen natuurlijk als eerst met het ontbijt. Portugezen zijn erg dol op koffie en beginnen daar dan ook hun dag mee. Naast de koffie nemen ze vaak ‘pasteis de belém of pastel de nata’ (dit zijn bekende zoete cakejes). Deze kun je kopen bij een van de vele Pastelarias. Bij deze Pastelarias kun je naast de bekende zoete cakejes ook andere broodjes en snacks kopen, zoals een croissantje of geroosterd brood ook wel bekend als ‘Torrada’.

Tijdens de lunchtijd eten de meeste Portugezen heel uitgebreid. Dit is voor Portugezen de belangrijkste maaltijd van de dag. Je krijgt bij de lunch dan ook een compleet menu met als eerst soep geserveerd me Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Mossels plukken en eten op het strand.

18 July 2024 | 17:30 tot 18 July 2024 | 23:30 Duinweg 11... 8 plekken beschikbaar Jan (Kluphost Zeeland )

Young masters in concert 1-Aurorafestival

18 July 2024 | 17:00 Meeuwerder... 10 plekken beschikbaar Stijn

Avondwandeling om de Kralingseplas 5.5 km

18 July 2024 | 18:45 tot 18 July 2024 | 21:00 Pr. Beatri... 8 plekken beschikbaar Marjanne

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app