Culinaire Rondreis door Europa: Oostenrijk

Vorige maand zijn we in Zwitserland geweest en nu gaan we door naar Oostenrijk. Daarna volgen nog Kroatië, Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Tsjechië, Polen, Zweden, Duitsland en uiteindelijk komen we weer terug in Nederland (met Friesland als extra tussenstop).

De Oostenrijkse keuken is bekend vanwege haar vele soorten nagerechten (Mehlspeisen). aak wordt de Oostenrijkse keuken ten onrechte gelijkgeschakeld met de Weense keuken, maar kent hier grote verschillen mee. De Oostenrijkse keuken kent vanwege de geschiedenis en diverse culturen veel Italiaanse, Hongaarse en Boheemse invloeden. Het bekendste voorbeeld hiervan is goulash.

Koffie wordt (in het bijzonder in Wenen) op vele verschillende manier bereid. Voorbeelden hiervan zijn een Verlängerter, een Melange, een Kapuziner en Einspänner. De Weense koffiecultuur gaat terug naar de tijd van de Turkse overheersing.

Oostenrijk kent een rijke biertraditie en v Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

E-bike 50 km Marken Volendam

19 July 2024 | 10:30 Dorpsstraa... 8 plekken beschikbaar Ellen

Stad Groningen en Forum ontdekken

19 July 2024 | 14:00 Stationspl... 8 plekken beschikbaar Jacintha

De toekomst van Schokland – eiland in de tijd

19 July 2024 | 19:30 tot 19 July 2024 | 21:30 Vluchthave... Geen limiet Dirk

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app