Culinaire Rondreis door Europa: Hongarije
Vorige keer hebben we een extra tussenstop gemaakt in Bulgarije. Vanavond pakken we de oorspronkelijke route weer op en gaan verder naar Hongarije. Hierna volgen nog Tsjechië, Polen, Rusland (ook een tussenstop), Zweden, Duitsland en uiteindelijk komen we weer terug in Nederland (met Friesland als extra tussenstop).
Traditioneel Hongaarse gerechten zijn vaak vleesgerechten met seizoengroenten zoals koolsoorten, pastinaak, aardappels, bonen, erwten en asperges. Bepaalde fruitsoorten, vers brood, kazen en honing zijn eveneens belangrijk, en gevogelte als gans en eend. De Hongaarse keuken heeft zich mede door Turkse en Oostenrijkse invloeden van een typische boerenkeuken tot een smaakvolle, gevarieerde kookwijze ontwikkeld.
De nationale kookkunst leeft sterk in Hongarije. Ook is er veel rivaliteit tussen regionale varianten van hetzelfde gerecht. Hongaars eten is vaak sterk gekruid, door veelvuldig gebruik van Spaanse pep Lees verder in onze app
Wat is Klup?
Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!
Start met Kluppen