Bucketlist filosofie: Zygmunt Bauman

In de serie Bucketlist Filosofie staan klassiekers uit de filosofie centraal. Deze avond bespreken we het gedachtegoed van Zygmunt Bauman over vloeibaarheid. We zoomen in op zijn in 2007 verschenen boek Vloeibare tijden: leven in een eeuw van onzekerheid. Daarin schrijft hij door middel van talloze voorbeelden hoe onze planeet de overgang heeft gemaakt van de ‘vaste’ naar de ‘vloeibare’ fase van de moderniteit: “een toestand waarin sociale vormen hun gestalte niet langer kunnen behouden omdat zij sneller uiteenvallen en wegsmelten dan de tijd die vereist is om ze vaste vorm te geven en daarna te stollen.”

Filosoof en jurist Martijn Stronks vertelt ons deze avond meer over het leven en werk van Bauman. Stronks geeft geregeld college aan studenten over Bauman en schreef aan het begin van de coronacrisis een essay over de filosoof in De Groene Amsterdammer. Onder leiding van moderator Daan Roovers praten we vervolgens Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Brandersfeesten Schiedam 2022

23 September 2022 | 19:00 tot 25 September 2022 | 23:00 Stationspl... Geen limiet Hans S - Kluphost 010/ZH

The Kik

23 September 2022 | 20:30 Land Van B... Geen limiet Rob

Gezellig een terrasje pakken in Zutphen.

23 September 2022 | 20:00 Houtmarkt ... Geen limiet Karen

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app