Boswachterspad Kollumeroord 16,7km

Deze route start bij TOP Dokkumer Nieuwe Zijlen. Een heerlijke wandeling langs de randen van het Lauwersmeer bij de Kollumerwaard. Ooit voeren hier vissers met hun garnalenkotters, nu lopen er Schotse hooglanders en konikpaarden. Wie weet spot jij ze?

Zoek de beschutting van de bomen op en wandel door het Diepsterbos. Laat jezelf omringen door honderden vogels, ruigtes, rietvlaktes en meer natuurschoon tijdens een wandeling over het boswachterspad. Zoek je het liever wat hoger op? Beklim dan zeker de uitkijktoren De Reiddomp, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het Diepsterbos. Wanneer je liever dicht bij de grond blijft dan kun je je ook altijd nog vergapen aan al het moois wat de flora en fauna in de Kollomeroord te bieden heeft vanaf Uitzichtplateau Lauwersmeer - Zomerhuisbos. De zeearend en de lepelaar zijn een vaak geziene gasten.

Onderweg nuttigen we ons meegebrachte lunch, aan het eind van de route horec Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Wandelen Kijkduin

28 March 2023 | 10:45 Teunisbloe... 30 plekken beschikbaar Barend

12 km stadswandeling Den Haag

29 March 2023 | 10:30 Kon. Julia... 24 plekken beschikbaar Hans S

Leuke bos en duinwandeling 10 km bij Castricum

29 March 2023 | 10:20 Duinpoort,... 6 plekken beschikbaar Joost

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app