Boekenweek: don’t judge a book by it’s cover

Vooroordelen: we hebben ze stiekem allemaal. Tijdens de Boekenweek, op dinsdag 14 maart in de Bibliotheek LocHal, gaan we ondervinden welke vooroordelen we nou eigenlijk hebben over boekcovers. Want wat kun je allemaal afleiden aan de cover van een boek? Zie je of het geschreven is door een man, vrouw of non-binar iemand? Zie je of het een Young Adult-boek is of een roman? En kun je aan de cover eigenlijk inschatten of het een dik of dun boek is?

In een interactieve quiz gaan we ontdekken hoe het publiek het boek inschat. Iedereen kan stemmen via zijn of haar telefoon en op het scherm zien we live de resultaten. Samen gaan we in gesprek: waar baseer jij je ‘vooroordeel’ over het boek op? Vervolgens vertelt onze collectioneur Anouk waar het boek daadwerkelijk over gaat. Dus je gaat naar huis met heel veel leuke boekentips. En degene die de boeken het beste inschat gaat ook nog eens naar huis met een mooie prijs.

Hoe Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

DEZE ACTIVITEIT MOETEN WE DOOR OMSTANDIGHEDEN UITSTELLEN.

29 March 2023 | 13:30 Voorofsche... 14 plekken beschikbaar Roland Jaap

KLEM

29 March 2023 | 20:00 tot 29 March 2023 | 22:30 Kerkhof 3,... 8 plekken beschikbaar Ingrid

Bijzondere plekjes in Schiedam

30 March 2023 | 14:00 tot 30 March 2023 | 16:00 Lange Nieu... 10 plekken beschikbaar Rob

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app