Bibliotheekcollege Vier eeuwen Bibliotheek en Rotterdam

Sprekers Ben Maandag (auteur) en Matthijs Dicke vertellen over hoe de ontwikkeling van de bibliotheek onlosmakelijk is verbonden met de stadsgeschiedenis en ontwikkeling van Rotterdam. De avond wordt gehost door Dore van Duivenbode.

In 1604 opende de eerste stadsbibliotheek van Rotterdam haar deuren. De bibliotheek was gevestigd in de Laurenskerk. De grotendeelse religieuze werken waren in het Latijn geschreven, lagen aan kettingen en werden door een beperkt aantal Rotterdammers geraadpleegd. Vier eeuwen later neemt Bibliotheek Rotterdam nog altijd een centrale, actieve plaats in de stad in. Nu als laagdrempelige ontmoetingsplaats voor alle Rotterdammers, die willen lezen, studeren, of zich willen leren informeren of adviseren over uiteenlopende, praktische onderwerpen.

De ontwikkeling van de bibliotheek is onlosmakelijk verbonden met de stadsgeschiedenis van Rotterdam. Of het nu op initiatief va Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Napoleon de film

28 November 2023 | 15:00 Koepelplei... Geen limiet Loes

Practicum Musicae Najaarsconcert: Kon.Conservatorium

28 November 2023 | 19:30 tot 28 November 2023 | 22:00 Spuiplein ... 11 plekken beschikbaar Anouschka

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app