Bedevaartwandeling Alkmaar-Bergen 19 km

Verzamelen bij kaartautomaat in hal

Bloederige taferelen

Deze bedevaartswandeling combineert twee plekken waar in de late Middeleeuwen Heilig Bloedwonderen hebben plaatsgevonden. In Alkmaar morste een jonge priester tijdens zijn eerste Heilige Mis met de miswijn, waarna de druppels op zijn gewaad veranderden in bloeddruppels. In Bergen werd het zeewater rood nadat het in aanraking was gekomen met doorweekte hosties.
De route doorkruist allereerst het centrum van Alkmaar en legt onderweg aan bij de katholieke St. Laurentiuskerk en de Grote of Laurenskerk. Daarna gaan we op weg naar Bergen, waar de resten te zien zijn van de kerk die tijdens de Reformatie grotendeels is verwoest. Via het buurtschap Zanegeest, waar het Bergense bloedwonder heeft plaatsgevonden, wandelen we weer terug naar Alkmaar. Onderweg komen we nog enkele andere markante plekken tegen, zoals resten van een vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog, h Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

VRIJMIBO in stad GRUNN

19 July 2024 | 16:00 tot 19 July 2024 | 19:00 Groningerw... 10 plekken beschikbaar Thea

“VrijMiBo”

19 July 2024 | 17:00 Schouwburg... 10 plekken beschikbaar Minie

Eindelijk heerlijk weer

19 July 2024 | 17:00 tot 19 July 2024 | 22:00 Markt 7, 3... Geen limiet Brammeke

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app