Agnetapark Rondleiding

Jan van der Mast http://www.janvandermast.nl leidt ons rond door het Agnetapark (‘Sociaal Arbeiderparadijs’) in Delft en vertelt het unieke verhaal van het bevlogen ondernemersechtpaar Van Marken.

Zij hebben Delft eind 19e eeuw wakker gekust. Bij hen begon de industriële revolutie: Jacques stichtte de Gistfabriek, Oliefabriek (Calvé), Lijmfabriek en waakte over zijn arbeiders als een vader. Hij creëerde 107 sociale voorzieningen. Agneta groeide uit tot ‘Parkmoeder’ en leidde parfumfabriek Maison Neuve. Hun motto was: ‘Breng ieder uur een woord een daad die voor de wereld iets achterlaat.’ Jan draagt prachtige gedichten voor van Jacques van Marken, en vertelt over diens wonderlijke dubbelleven. Hij had in Rotterdam een minnares met zes kinderen. Indien gewenst kan er thee, koffie, een lunch of diner worden georganiseerd. Informeer naar de mogelijkheden. Op aanvraag kan Jan een inleidende lezing verzorgen met un Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Pasta avond

1 February 2023 | 18:00 Gasfabriek... 8 plekken beschikbaar Renee

Wol; schatkist vol mogelijkheden

2 February 2023 | 13:30 tot 2 February 2023 | 15:30 Schouwburg... 6 plekken beschikbaar Bregina

Film ‘Broker’

3 February 2023 | 13:30 Filmhuis D... 5 plekken beschikbaar Anat

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app