1001 Nacht

De vertellingen van ‘Duizend-en-een-nacht’ vormen een verzameling verhalen uit het Midden-Oosten, in de vorm van een raamvertelling in proza. De herkomst van de verhalen is voor historici moeilijk te achterhalen. Waarschijnlijk stammen enkele verhalen al van voor de Christelijke jaartelling en komen de oudste verhalen uit India en Perzië.

De verhalen behoren tot verschillende genres en een aanmerkelijk deel is erotisch van aard. In de westerse wereld zijn deze in de 18e eeuw doorgedrongen als sprookjes. Dit geldt overigens ook voor de sprookjes van de gebroeders Grimm, die zich in de originele versie beter lenen voor horrorfilms. De verhalen van 100 Nacht worden verteld door de Perzische Sjeherazade. Opvallend is dat de bekendste verhalen, Aladin en de wonderlamp, Ali Baba en de veertig rovers en de verhalen van Sinbad de Zeeman pas in de 18e eeuw zijn toegevoegd.

Op het menu staan uiteraard oosterse gerechten, zoa Lees verder in onze app

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen

Andere activiteiten

Young masters in concert 1-Aurorafestival

18 July 2024 | 17:00 Meeuwerder... 10 plekken beschikbaar Stijn

Mossels plukken en eten op het strand.

18 July 2024 | 17:30 tot 18 July 2024 | 23:30 Duinweg 11... 8 plekken beschikbaar Jan (Kluphost Zeeland )

Avondwandeling om de Kralingseplas 5.5 km

18 July 2024 | 18:45 tot 18 July 2024 | 21:00 Pr. Beatri... 8 plekken beschikbaar Marjanne

Download de app

Laat je emailadres achter en we sturen je een gratis downloadlink toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de app