Wij zoeken kluppers die het leuk vinden om te schrijven! Bij Klup plaatsen we wekelijks blogs met hierin bijvoorbeeld tips, ideeΓ«n of een aangrijpend verhaal. Hoe leuk is het als jouw eigen geschreven werk op de tijdlijn geplaatst wordt? Hier lees je waar een blog aan moet voldoen en hebben we wat tips voor het schrijven ervan!
Waar zijn we naar op zoek?
Nou eigenlijk naar van alles! Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- Een Klup-ervaring
- Een idee voor een leuke activiteit
- Een tip voor het organiseren bij Klup
- Een verhaal dat je graag wilt delen met andere kluppers
- Een interview tussen jou en een andere kluppers
- Hoe je bij Klup terecht bent gekomen en wat het voor je betekent
Of natuurlijk een geheel eigen schrijfsel!
Waar moet een blog aan voldoen?
Ben je enthousiast geworden voor het schrijven van een blog? Dan zijn er een aantal dingen waar deze aan moet voldoen. Zo is het belangrijk dat de blog een duidelijke titel heeft, kopjes voor boven alineas en minimaal 1 afbeelding (meer is natuurlijk altijd leuk!). Daarnaast is de blog ongeveer 500 woorden en stuur je deze op in Word formaat of met een Google Docs link. De afbeeldingen stuur je ook mee via de mail.
Ben je enthousiast geworden
Dus, heb jij een verhaal, tip, moment of activiteit waar je graag over wilt schrijven zodat wij deze kunnen delen? Stuur dit dan op naar paulien@kluppen.nl en zie het terug bij Klup! Ben je op zoek naar nog wat tips voor het schrijven van je blog? Lees dan nog even verder.
Tips voor het schrijven van een blog
Dan nog wat schrijftips voor je blog mocht je niet zo goed weten waar te beginnen of om je blog nog net wat beter te laten lopen.
Zorg dat je geen taalfouten maakt
Een blog waarin (veel) taalfouten te vinden zijn leest niet fijn en wordt vaak minder serieus genomen dan een blog zonder fouten. Spellingsfouten maken kan sowieso makkelijk voorkomen worden. Wanneer je je blog in bijvoorbeeld Word schrijft checkt deze automatisch de woorden voor je, handig! Twijfel je over bijvoorbeeld of je een woord met een t of d aan het einde schrijft? Vraag het dan vooral na bij iemand die dit weet.
Gebruik niet telkens hetzelfde woord
Synoniemen zijn hier je grootste vriend. Wanneer je een aantal keer hetzelfde woord achter elkaar gebruikt leest dit minder prettig. Je kunt dus bijvoorbeeld synoniemen of verwijswoorden gebruiken om niet telkens hetzelfde woord te schrijven.
Schrijf ongeveer zoals je praat
Gebruik vooral niet ineens hele andere woorden dan dat je normaal zou doen. Je tekst hoeft niet met de moeilijkste woorden geschreven te zijn. Het is niet plotsklaps een academisch artikel. Het belangrijkste is dat de tekst begrijpelijk is en lekker weg leest. Let er natuurlijk wel op dat je de taalregels van het Nederlands gebruikt.
Doe rustig aan met uitroeptekens
Een uitroepteken is iets wat snel te veel gebruikt wordt. Wanneer je dit bijvoorbeeld in twee zinnen achter elkaar gebruikt neemt de waarde hiervan af. Doseer dit teken dus goed! π