11 Januari 2025 is het Nationale Cassoulet dag, dus dan sta ik weer in de keuken om een leuke avond te organiseren.
Cassoulet is een regionale culinaire specialiteit uit de Franse regio Occitanië (in het bijzonder het departement Aude), gebaseerd op bonen en vlees. De ingrediënten bestaan onder andere uit witte bonen ('haricots lingots'), water, tomatenpuree, zout, kruiden, gekonfijte eendenboutjes ('manchons de canard confits'), worstjes ('saucisses de Toulouse grillées') en eenden-, ganzen- of varkensvet.
Er is ruimte voor maximaal 8 mensen aan tafel. Om het geheel kostendekkend te maken, deel ik de kosten voor de boodschappen door het aantal deelnemers (reken op zo’n € 12,50). Dit is inclusief dessert, dranken, koffie, etc. Omdat het een eenvoudige maaltijd is, is extra hulp in de keuken niet echt nodig.
Lees verder in onze appWat is Klup?
Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!
Start met Kluppen