Klupper Chantal heeft een heerlijk recept opgestuurd voor ons Klup-kookboek. Kom in de lente sfeer met deze overheerlijke risotto met gerookte zalm en asperges. Binnen 40 minuten heb je dit heerlijke recept gemaakt.

Ingrediënten

  • 300 gr risotto
  • 500 gr witte asperges (ongeschild)
  • 30 gr boter
  • 1 liter warme groentebouillon
  • 75 gr rucola
  • Scheutjes droge witte wijn
  • 3 bosuien
  • 1 ui
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 200 gr gerookte zalm

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij de asperges in stukjes van ca 2 cm (leg de kopjes apart).
  2. Snipper de ui en fruit het aan in de pan.
  3. Voeg de risottorijst toe en schep er even doorheen. Voeg een scheutje witte wijn toe.
  4. Als deze is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe. Voeg ook de stukjes asperges toe, maar niet de kopjes. Wacht al roerend tot de bouillon is opgenomen en voeg weer een soeplepel bouillon toe. Voeg na 5 minuten de bosuien en de kopjes van de asperges toe.
  5. Blijf de bouillon herhalen tot de risotto gaar is.
  6. Roer op het laatst de boter in stukjes en de kaas erdoor en laat het smelten.
  7. Proef of de risotto goed op smaak is.
  8. Serveer de aspergerisotto met een handje rucola en wat gerookte zalm en garneer eventueel met wat extra bosui.

Wij zijn erg benieuwd naar meer leuke recepten om deze te bundelen in het Klup-kookboek. Deel jouw favoriete recept en schrijf mee aan het Klup-kookboek!

Schrijf jij mee? Stuur jouw recept met een leuke foto naar info@kluppen.nl.