Culinaire Rondreis door Europa – Griekenland
Vorige maand zijn we in Oostenrijk geweest en nu gaan we door naar Griekenland. Daarna volgen nog Kroatië, Bulgarije, Hongarije, Tsjechië, Polen, Zweden, Duitsland en uiteindelijk komen we weer terug in Nederland (met Friesland als extra tussenstop).
De Griekse keuken is een typische mediterrane keuken, en vertoont gelijkenissen met de keukens van de Balkan, Italië, Turkije’, het Midden-Oosten en Bulgarije. Veelgebruikte en kenmerkende producten in de Griekse keuken zijn olijfolie, kruiden en groenten, granen, wijn, diverse vleessoorten, waaronder pluimvee, konijn, lams- en varkensvlees, rundvlees en vis. Andere typische ingrediënten zijn kaas, aubergine, courgette en yoghurt. Veel desserts bevatten noten en honing.
Eten neemt bij de Grieken een belangrijke plaats in. Vaak gebruiken Grieken 2 warme maaltijden op een dag, thuis of in een taverna, bij voorkeur met grote gezelschappen.
Gerechten kunnen per str
Lees verder in onze app
Wat is Klup?
Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!
Start met Kluppen