1. Moscow Mule
Ingrediënten:
- 1 blikje Ginger beer
- 0,5 limoen
- 2 Eetlepels suikersiroop
- 45 ml wodka
- IJsblokjes
- Munt
Bereidingswijze:
Begin met het vullen van een glas met crushed ijs. Voeg vervolgens 45 ml wodka toe, gemeten met een barmaatje. Voeg daarna het sap van een halve limoen toe en schenk ongeveer de helft van een blikje ginger beer in het glas. Garneer ten slotte je cocktail met een takje munt en een schijfje limoen.
Wil je deze lente cocktail zonder alcohol? Geen enkel probleem! Vervang het gingerbeer simpelweg met ginger ale en gebruik bruiswater in plaats van wodka. Voor een extra smaakboost kun je wat extra limoensap toevoegen.
2. Screwdriver
Ingrediënten:
- 35 ml wodka
- 100 ml verse sinaasappelsap
- Een schijfje sinaasappel (voor garnering)
Bereidingswijze:
Deze heerlijke lente cocktail is heel eenvoudig te bereiden. Vul een lang glas met ijsblokjes en schenk de wodka erbij. Voeg vervolgens verse sinaasappelsap toe en roer het geheel voorzichtig door. Garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel voor een verfijnde touch. Als alternatief kan deze cocktail ook moeiteloos worden bereid met behulp van een cocktailshaker.
3. Mojito
Ingrediënten:
- 2 takjes munt
- 1 limoen
- 1 theelepel rietsuiker
- 50 ml Bacardi rum
- 60 ml bruiswater
- IJsblokjes
Bereidingswijze:
Pers het limoensap uit en meng het met de suiker in je glas, dit kan met een cocktailmuddler of de achterkant van een pollepel. Geef een lichte klap op de muntblaadjes om de smaken vrij te laten komen en voeg ze toe aan het glas. Voeg de Bacardi rum en het bruiswater toe, en vul vervolgens het glas tot de rand met ijs. Roer de lente cocktail zachtjes door, waardoor de muntblaadjes subtiel zweven, en garneer de cocktail met een takje munt en een partje limoen voor een verfrissende presentatie.
Geniet van een alcoholvrije variant door de Bacardi te vervangen door tonic. Zo kun je toch van een heerlijke Virgin Mojito genieten!
4. Frozen bellini
Ingrediënten:
- 125 gr diepvriesperzik
- 200 ml Prosecco
- 100 ml sinaasappelsap
Bereidingswijze:
Gebruik een blender en voeg hier de diepvriesperzik, sinaasappelsap en Prosecco aan toe. Mix de ingrediënten tot een glad geheel en schenk de cocktail in een champagneflûte. Garneer de drank met een stukje perzik voor een feestelijke touch.
Ingrediënten voor de alcoholvrije optie:
- 125 gr diepvries perzik
- Limoensap
- Kneepje honing
- Bruisend water
Bereidingswijze:
Doe de diepvriesperzik in een blender en voeg limoensap en een beetje honing toe. Mix de ingrediënten tot een glad mengsel en giet het in een champagneflûte. Vul het glas aan met bruisend water en garneer met een partje verse perzik en een takje munt voor een mooie presentatie.
5. Virgin on the beach
Ingrediënten:
- 200 ml Prosecco
- 100 ml sinaasappelsap
- 125 gr diepvries perzik
Bereidingswijze:
Begin met het vullen van een hurricane glas met ijs. Voeg vervolgens 45 ml perziksap toe. Vul het glas verder met sinaasappelsap tot ongeveer 90% vol. Roer voorzichtig en voeg vervolgens ca. 30 ml cranberrysap toe. Stop met roeren zodra je de cranberrysap hebt toegevoegd om de laagjes van de cocktail te behouden. Garneer je drankje met een partje sinaasappel en een rood cocktailkersje voor een feestelijke touch. Proost op deze heerlijke en eenvoudige lente cocktail!
Hopelijk heb je naar aanleiding van deze blogpost wat inspiratie kunnen opdoen. Waarom plan je niet een activiteit in de Klup-app en geniet je samen van je favoriete lente cocktails?