10 december is het zo ver, de Nationale Snertdag. Hoe heerlijk is het dan om een kom dampende snert met elkaar te eten. Het liefst op een gure dag waarbij het écht snertweer is. In deze blog delen we een recept voor snert van Julius Jaspers met jullie, zodat iedereen een lekkere snert kan maken.

Snertrecept Julius Jaspers

Ingrediënten:

  • 2 liter runder- of varkensbouillon
  • 500 gram spliterwten
  • 2 blaadjes laurier
  • 300 gram schouder karbonade
  • 60 gram gerookte spek (1 stuk)
  • 200 gram wortel in blokjes
  • 200 gram aardappel in blokjes
  • 200 gram knolselderij is blokjes
  • 100 gram pastinaak in blokjes
  • 1 prei gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stelen bleekselderij met loof gesneden
  • 1 slagersrookworst
  • zout en peper
Julius Jaspers

Hoe maak je het?

Recept:

1. Breng de bouillon met spliterwten en het laurierblad tegen de kook aan

2. Voeg de schouderkarbonade en het spek in zijn geheel toe, breng dit weer tegen de kook aan en laat het ongeveer 1 uur zachtjes garen. Vergeet het niet af en toe door te roeren.

3. Haal na een uur de karbonade en het stuk spek uit de soep en snijd deze klein.

4. Voeg dan de wortel, aardappel, knolselderij, pastinaak, ui, selderij en het gesneden vlees toe en laat dit samen nog een half uur garen.

5. Vervolgens laat je de rookworst 20 minuten in warm water wellen.

6. Als laatst snijd je de rookworst in schijfjes en roer je deze de laatste paar minuten door de erwtensoep. Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.

Julius Jaspers

Deze foto straalt een en al gezelligheid uit! Snert verbindt alle kluppers met elkaar 😁

Meer recepten van Julius Jaspers

Ben je op zoek naar meer recepten? Op de website van Julius Jaspers staan er heel wat! Je vindt ze door op deze link te klikken. Zowel hartige als recepten met zoete ingrediënten zijn er te vinden. Ook leuk om samen met andere kluppers hier wat recepten van uit te proberen.

Hieronder hoor je Julius Jaspers zelf over de Nationale Snertdag 2023! Hier wil je toch bij zijn 🤩