Lentetips_Klup
Lente activiteiten

De beste 12 lente activiteiten in Nederland van 2023

Sta jij ook zo te springen om er samen op uit te gaan nu het weer weer mooier wordt? De zon begint te schijnen en de mogelijkheden voor buiten activiteiten dienen zich weer aan. 

Gedurende het hele jaar is er met wekelijks 400 activiteiten veel te doen via de Klup-app maar nu de lente zich heeft aangediend explodeert de app met nieuwe activiteiten. Van bijzondere wandelingen en watersport tot gezellig samen eten. Wij zijn enthousiast over alle activiteiten en hebben onze 12 favoriete lente activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Namens het hele Klup-team een fijne lente gewenst. Veel plezier met het bezoeken of organiseren van activiteiten en het maken van nieuwe vriendschappen! Wie weet inspireren onderstaande activiteiten jou wel om er samen op uit te gaan 🙂

Naar herfstactiviteiten Wat is klup?

Welkom bij Klup

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten. Deze zomer is het tijd om weer voor een actief en sociaal leven te gaan. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit om de Klup app gratis te proberen! Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Nu aanmelden
👍 38 nieuwe kluppers gingen je vandaag voor!
Jaap Zeilen Zomeractiviteit

Klup in 3 stappen

Klup is de gezelligste 50+ app van Nederland. Ga opzoek naar activiteiten die op jouw interesses aansluiten en doe mee. Organiseer zelf ook activiteiten voor andere Kluppers. Klup; vriendschappen voor het leven.

Word klup-lid

Download de app, registreer jezelf en je kunt meteen beginnen met Kluppen!

  Download iOS versie

  Download Android versie

Activiteiten

Wekelijks worden er zo een 200 activiteiten georganiseerd! Dit zijn on- en offline activiteiten. Je kan ze natuurlijk ook zelf organiseren!

Ontmoeten

Vriendschappen voor het leven. Je vindt ze bij Klup. Zoek ze in de buurt en op dezelfde interesses. Al 80.000 leden deden dit eerder!

De top 12 lente activiteiten in Nederland van 2023

1. Lente activiteit – Zeilen

Niet alleen in de zomer, maar ook in de lente is het de uitgelezen kans om te zeilen. In de lente begint de zon weer meer te schijnen en kun je genieten genieten van een blauwe lucht en goede condities. Kluppers gaan graag het water op en er worden veel zeildagjes georganiseerd. Zeilen staat daarom bij ons in de top 12 lente activiteiten. Ben je er bij? Meld je aan voor een volgende zeilactiviteit.

Nu aanmelden

2. Lente activiteit – Wandelingen

Misschien is de lente wel het mooiste seizoen om in te wandelen. De kleuren, bloeiende bloemen en planten zien er fantastisch uit. Denk alleen al aan de prachtige bloesemboemen. 
In de Klup-app staan talloze wandelactiviteiten klaar met ontzettend veel verschillende wandelroutes. Ben je een wandelaar? Heb je zin om een nieuwe route te lopen met andere kluppers? Meld je dan snel aan voor een goede lentewandeling.

Nu aanmelden
Wandelen lente activiteiten 2023

Op zoek naar de beste wandelkleding/wandeluitrusting?
Lees deze tips en je gaat goed voorbereid op pad!

Tips voor de beste wandelkleding

3. Lente activiteit – Padel

Deze activiteit staat ook in onze top 12 lente activiteiten, en is tijdens de lente van 2023 echt niet weg te denken. Je kunt zowel binnen als buiten een potje padel spelen. Schijnt de zon? Reserveer dan zeker een baan buiten. Naast diverse clinics zoeken ook kluppers door het hele land padel maatejs om samen te spelen. Ontdek de snelst opkomende sport van Nederland via Klup! 

Nu aanmelden

4. Lente activiteit – E-chopper tour

Nog een lente activiteit die niet weg te denken is, is touren met een E-chopper. Vooral door de natuur zijn de routes perfect, maak bijvoorbeeld een tochtje over De Hoge Veluwe. Er zijn genoeg E-chopper activiteiten te vinden in de Klup-app! Deze zijn zeker de moeite waard om een keer gedaan te hebben! Probeer het samen met anderen. 

Nu aanmelden

5. Lente activiteit – Stadsbezoek

In Nederland heb je vast nog niet alle parels van steden gezien. Dé uitgelezen kans om dit tijdens de lente te doen. Duik na een flinke wandeling het terras op en geniet van de frisse buitenlucht. Er staan verschillende activiteiten in de Klup-app om een stad te bezoeken. Misschien organiseer je zelf wel een activiteit in je eigen stad?

Nu aanmelden

6. Lente activiteit – Voorjaarsreizen

De lente in Nederland kan nog wel eens koud zijn. Niks voor jou? Zoek je liever nog extra veel zon op in het buitenland? Kies dan een goede voorjaarsreis! Bij Klup staan er ook weer veel reizen op de planning. Van Italië en Spanje tot Griekenland en Thailand. Bekijk ze allemaal in de Klup-app.

Nu aanmelden

7. Lente activiteit – Vogelspotten

Een nieuwe hit in de de top 12 favorieten is het vogelspotten. Een activiteit die enorm in populairiteit toeneemt. Je hebt er alleen een verrekijker voor nodig en het juiste natuurgebied. In dit jaargetijde met alle bloeiende bloemen en planten is deze activiteit zo mooi. Heb jij je verrekijker al klaargelegd?

Nu aanmelden

8. Lente activiteit – Kookworkshop

Perfect voor die druilerige lentedag. Want wat is er leuker dan je favoriete recepten met elkaar uit proberen, ze te koken en deze natuurlijk te proeven. En daar hoef je echt geen topkok voor te zijn. Bekijk de vele activiteiten in de Klup-app

Nu aanmelden

9. Lente activiteit – Spelletjesmiddag/avond

Ook perfect voor een lentedag en heel populaire binnen onze Klup-app; spelletjes. Meestal wordt dit nog gecombineerd met een lekker diner. Duik de woonkamer in tijdens een typische lentedag en pak met een gezelschap een leuk spel uit de kast, klets bij en geniet van zo’n middag/avondje. Is het warm genoeg buiten? Dan kun je ook lekker in de tuin gaan zitten bijvoorbeeld.

Nu aanmelden

10. Lente activiteit – Picknicken

Een lekkere maaltijd eten ergens in de buitenlucht. Ga picknicken in het bos, op het strand of in een park. Lekker laagdrempelig, neem allemaal wat lekkers mee om van te genieten. Vergeet geen kleedje mee te nemen om op te zitten!

Nu aanmelden
Picknicken lente activiteiten 2023

11. Lente activiteit – Fotografiecursus

Fotograferen kun je leren. En dat hebben we gezien. Fotograferen is populair binnen de Klup community. Tijdens een cursus fotografie leer je de basisprincipes en til je je fotografeer niveau naar een hoger level. Ideaal om dit bij te spijkeren in de lente zodat je in de zomer die prachtige vakantie kiekjes kunt maken.

Nu aanmelden
Fotografie cursus Herfstactiviteit

12. Lente activiteit – Jeu de boules

Terug van weggeweest; jeu de boulen! Met het lekkere weer kom je samen in het park of binnen in diverse indoor banen. Ook kun je iedere maand gratis jeu de boulen in Amsterdam, Rotterdam en Haarlem. Ook krijg je een lekker bakkie koffie van het huis. Zien we je daar?

Nu aanmelden
Jeudeboules_Klup