
De inactiviteit van je wakend bewustzijn – Leer alles over het belang van slapen😴
Slapen is fijn, dat hoeven we je niet te vertellen, maar onderschat ook niet de vele andere gezondheidsvoordelen. Veel mensen vinden het lastig om in slaap te komen en voldoende uren rust te hebben en dat heeft verschillende redenen. Maar welke redenen zijn dat dan? En waarom is slaap zo belangrijk? En waarom juist nu?
Waarom slaap je steeds minder naarmate je ouder wordt?
Sommige mensen hebben een chronisch verstoorde slaapfase, waarbij het slaap-waakritme en de slaap niet synchroon zijn. Dit heeft tot gevolg dat je overdag kan slapen en ’s nachts kan wakker liggen. Anderen hebben last van een verstoord slaapritme door invloed van buitenaf, zoals bijvoorbeeld: licht, geluid en verandering van omgeving.
Het kan behulpzaam zijn om een ‘slaapdagboek’ bij te houden en op te schrijven wanneer je wel slaapt en wanneer het niet lukt om te slapen. Hierdoor krijg je een beter beeld van je slaapritme.
Slaap en depressie
Volgens onderzoeker Petrovic liggen depressie of andere psychiatrische aandoeningen in meer dan de helft van de gevallen aan de basis van slaapstoornissen bij mensen. Een slechte nachtrust is een veelvoorkomend symptoom van depressies. Vaak worden depressieve mensen vroegtijdig wakker, maar ze kunnen ook op andere manieren last krijgen van een veranderend slaappatroon.
Het is goed om je bewust te zijn van je gemoedstoestand en die van de mensen om je heen, om zo nodig tijdig in te kunnen grijpen. Door je slaap te verbeteren, verbetert je kwaliteit van leven en kun je daardoor een belangrijke factor van terugkerende depressies aanpakken.
Blijf vooral actief!
Naast alle oorzaken van je slaapproblemen in de gaten te houden, blijft een van de belangrijkste wel actief zijn. Een actief leven leiden met veel Klup interacties, je geest prikkelen en zorgen dat je genoeg lichaamsbeweging krijgt door bijvoorbeeld wandelingen te maken of sporten, zullen je slaap verbeteren. Plan dus genoeg activiteiten in de Klup app 😉
Het naleven van een strikte routine voor middagdutjes en het tijdstip waarop je naar bed gaat en opstaat, kan het slaapritme aanzienlijk verbeteren en zo niet alleen zorgen voor een betere nachtrust, maar je ook helpen om overdag beter te functioneren. Daarnaast zijn er ook hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw nachtrust.
Somnox Slaaprobot 💤
Maak kennis met een primeur op slaapgebied: de Somnox Slaaprobot. Dit unieke hulpmiddel helpt je om beter, sneller en langer te slapen, zodat je fitter wakker wordt. Benieuwd naar hoe naar de slaaprobot en wil je meer weten over de kracht van ademhaling? Lees dan meer! Slaap zacht… 🛌
Het belang van slapen op virussen te vermijden
Je leest veel berichten de laatste tijd over dat verschillende vitamine supplementen werken om gezond te blijven en het oplopen van het coronavirus verminderd. “Maar niemand heeft het over een goede nachtrust”, vertellen slaapexperts van het UMC Utrecht.
“Als je immuunsysteem niet goed functioneert, gaat het niet aan de slag met het verzwakte of dode virus of de bacteriën. Bij mensen die de nacht van tevoren minder dan zes uur slapen werkt het vaccin daarom elf keer minder goed dan bij mensen die voor de vaccinatie acht uur of meer onder wol zijn.” De wetenschappers maken wel een kanttekening: ze weten niet zeker of dit ook voor het coronavirus opgaat, omdat het zo’n nieuw virus is.”
Nieuwe Klup magazine
Ook in onze 4e editie van het Klup magazine, doet de oprichter van Somnox zijn verhaal over het ontstaan van de robot. Lees ook vele andere toffe items in deze editie. Bekijk in onze activiteit voor meer en ook informatie waar je het magazine kunt scoren!
Ook in onze 4e editie van het Klup magazine, doet de oprichter van Somnox zijn verhaal over het ontstaan van de robot. Lees ook vele andere toffe items in deze editie. Bekijk in onze activiteit voor meer en ook informatie waar je het magazine kunt scoren!
