Hier vind je leuke Klup verhalen, nieuws en de weekendplanner | Klup

Blog

blog_camper_hotspots Klup travel

Camper hotspots in Nederland

Camper hotspots in eigen land

De coronacrisis heeft er behoorlijk ingehakt bij vakantie vierend Nederland. We zijn teruggeworpen op ons eigen land. Daarom deelden we al verschillende tips per provincie, maar wij verlangen steeds meer naar vrijheid en vakantie. Mede daardoor schiet de verkoop van campers door het dak. Wat nou als we die twee eens combineren? Klup geeft bijzondere campertips voor vakantie in eigen land.

Hier aan de kust

De Zeeuwse kust, ver weg van de bewoonde wereld maar toch binnen bereik van Belgisch genieten in Knokke of Gent. Binnen anderhalf uur rijden ben je zelfs in Frankrijk. De Wachtsluis is zo’n ontdekking die je eigenlijk het liefst voor jezelf houdt. De idyllische camping ligt op loopafstand van het strand en natuurgebied het Zwin. Een onontdekt stukje Nederlandse kust om met de fiets of mountainbike te ontdekken.

👉 Naar Wachtsluis. 

Alles erop en eraan

Het is geen wonder dat camping BreeBronne in het noorden van Limburg van zowel de ANWB als de gasten een vijfsterrenbeoordeling krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een plek met privé sanitair (nooit meer met een wc-rol over de camping!). Gelegen aan een prachtig meer is BreeBronne ideaal voor een vakantie met de (klein-)kinderen. Van bistro tot wifi, van bioscoop tot subtropisch zwemparadijs – je vindt het hier.

👉 Naar BreeBronne.

camper hotspots

Kamperen bij de boer

Het is dé campertrend: kamperen bij de boer. Op minicamping (acht plekken) Zeeuws Genieten in Zuid-Beveland word je verwelkomd door fruittelers Iris en Lau. De oogst van het land wordt door Iris verwerkt in heerlijke diners waar alle campinggasten samen van genieten. Op zomeravonden eten en drinken aan lange tafels in de boomgaard. Kamperen bij de boer was nog nooit zo idyllisch.

👉 Naar Zeeuws Genieten.

Natuur

In de Brabantse bossen, nabij de Oisterwijkse vennen, ligt natuurkampeerterrein Morgenrood. Die naam is goed gekozen want de gehele omgeving is in handen van Natuurmonumenten. De camping is zeer ruim opgezet en bovenal erg rustig (en goedkoop!). In de omgeving zijn tal van wandel- en fietsroutes waar natuurliefhebbers en vogelaars hun hart kunnen ophalen.

👉 Naar Morgenrood.

De Wadden

De Waddeneilanden mogen in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Op het rustigste gedeelte van Terschelling, tussen de duinen en het water, ligt camping de Duinkant. Zelfs in het hoogseizoen is hier weinig te merken van de vele toeristen die het eiland ieder jaar aandoen. De camping is zeer klein opgezet maar toch van alle gemakken voorzien.

👉 Naar Duinkant.

Zelf op reis met een camper

Profiteer nu van €30,- Klupvoordeel bij GoBoony. Dit verhuurplatform beschikt over het grootste camperaanbod van Nederland. Heb je zelf een camper? Verhuur hem dan ook eenvoudig via Goboony.

goboony-afbeelding-voordeel

Meer camper hotspots in Nederland

Camper hotspots in eigen land zijn er genoeg. Hier houdt het niet op! Wil je het hele artikel lezen met nog eens vijf camperplekken? Haal dan snel het Klup Magazine bij een supermarkt bij jou in de buurt.

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

sneek-water-friesland In de Kluplights

Top 10 tips Klup Café Friesland

Top 10 tips Klup Café Friesland

Het Online Provincie Klup Café trekt steeds verder door het land. We zijn aangekomen bij de top 10 van Friesland. Iedere dinsdagavond wordt er een digitaal café geopend 🍻. Elke week is er een andere provincie aan de beurt voor een gezellige ‘borrelavond’. Dit is de top 1️⃣0️⃣ lijst met tips uit de provincie Friesland! 🤩

De kluppers uit Friesland die tijdens deze gezellige avond aanwezig waren, hebben weer voor een mooie lijst met activiteiten gezorgd! Deze lijst delen we graag met jullie! Wandelingen, musea en een mooie B&B zijn allemaal te vinden in deze provincie. Lees snel verder voor de volledige lijst.

De top 10:

Kunst & Cultuur

De in 2018 tot Culturele hoofdstad van Europa benoemde stad Leeuwarden is zeker het bezoeken waard. Je kunt er culturele kunstwandelingen maken of een street art tour boeken. Ook is in deze stad het Fries museum te vinden, breng hier ook zeker een bezoekje aan.

leeuwarden-culturele-hoofdstad

Het Jopie Huisman museum in Workum is ook een bekend Fries museum. Jopie Huisman is een meesterschilder, en dit museum staat dan ook in het teken van de werken van deze man

Op een schitterend gelegen locatie op de Afsluitdijk vlakbij de imposante spuisluizen staat het Kazemattenmuseum Kornwerderzand. Op een plek waar in 1940 een slag met de Duitse aanvaller werd geleverd kun je de bunkers zien waarmee die Duitse aanvallers werden tegengehouden. Het museum bestaat uit zeven bunkers, genaamd de kazematten. Er zijn twee kanonnen te vinden, verder is er een eethuis waar een film wordt getoond met informatie over de kazematte. Langs de route kom je verschillende soorten bunkers tegen waarvan je er eentje daadwerkelijk van binnen kunt bekijken.

kazematten-museum

Het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste functionerende stoomgemaal ter wereld. Al sinds 1920 wordt het gemaal bij hoge waterstanden aangezet om het overtollige water uit de boezemwateren te lozen. Het staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bij dit gemaal is een bezoekerscentrum waar je alle informatie die je nodig hebt kunt vinden!

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E. winkel De Witte Os. Ook de fotogenieke Metaalfabriek, Klaas Gubbels’ imposante koffie kunstwerk, de authentieke Drukkerij en Friese KLokkenmakerij zijn bijzonder. Beleef de passie voor het maken! Ook kun je er zelf aan de slag.

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in de Friese plaats Franeker is het oudste planetarium ter wereld. In de woning van Eisinga werd tussen 1774 en 1781 een schaalmodel van ons zonnestelsel in zijn woonkamer gebouwd. Tegenwoordig is deze woning een zeer interessant museum waar je meer te weten kan komen over hemellichamen en planeten.

Wandelen & Fietsen

Bezoek de 11 steden van Friesland! Helaas dit jaar niet schaatsend, maar op de fiets of wandelend kan het ook! Een echte aanrader is om het al varend te doen voor een unieke ervaring. Tussen de de steden vind je natuurgebied Het Groene Hart van Friesland. Je vindt hier prachtige fiets- en wandelpaden, en statige kop-hals-romp boerderijen.

Voor mooie bossen, prachtige stranden en uitgestrekte weilanden moet je op de waddeneilanden zijn! Vier van de vijf eilanden horen bij de provincie Friesland. Voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land kun je terecht op Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog! Met veel mooie natuur dé plek om te wandelen.

waddeneilanden

Bakkeveen is al 80 jaar een bloeiende toeristische bestemming in Zuidoost Friesland. Het gebied rondom het dorp is ruim bedeeld met afwisselend natuurschoon zoals zandverstuivingen, heuvels, heidevelden en bossen. Je verder er De Slotplaats, een natuurgebied met grote variatie waar je heerlijk kunt wandelen. Het leid je langs rabatten, pingoruïnes, een sterreschans en een eeuwenoude lange laan. Na een wandeling kun je in Theehuis Genieterij De Slotplaats lekker op adem komen met een ‘afternoon-tea’.

Meer Flevoland

Friesland staat natuurlijk welbekend om het Skûtsjesilen. Dit is een prachtige zeilwedstrijd met oude vrachtschepen, genaamd platbodems. Die vrachtschepen werden rond 1900 gebouwd om turf, mest en andere lading bij boerderijen te brengen. TIjdens het kampioenschap Skûtsjesilen strijden veertien oude platbodems op de Friese wateren om de kampioenswimpel. Dit is zeker een spektakel om te bekijken! En in veel omliggende dorpen vinden feestavonden plaats.

Mocht je een een bezoek brengen aan Friesland en hier een leuke overnachting zoeken. Dan tippen wij je hier graag 2 leuke B&B’s!

  • Ook een leuk knus vakantiehuisje is Smuk, het ligt in Echtenerbrug. Het huisje heeft een eigen hot tub en ligt op een mooie boerderij. Het is prachtig sfeervol ingericht! Je kunt het vinden als je zoekt op Smuk recreatie op Facebook.

Zoals je kunt lezen is er veel kunst en cultuur te vinden in Friesland. Ben jij klaar om dit allemaal te gaan ontdekken samen met andere kluppers? Maak dan een activiteit aan in de Klup app en ga op pad. Wil jij ook graag tips delen over jouw provincie? Check dan wanneer jouw provincie aan de beurt is voor het altijd gezellige Online Provincie Klup Café! 🥂

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

kandidaten_presentator Klup nieuws

De 4 laatste kandidaten voor de nieuwe Klup presentator

Camper hotspots in eigen land

Klup TV is in aantocht, dat wordt het YouTube-kanaal waarop we leuke video’s gaan aanbieden. Hiervooor hebben we natuurlijk een presentator nodig! We gingen op zoek naar een nieuwe senior presentator. Wie wordt het talent van Klup, dat graag voor de camera staat en anderen aan de praat krijgt?

De vacature voor de Klup presentator

Enkele maanden geleden plaatsten wij de oproep voor een nieuwe senior presentator. ‘Je gaat de straat op met een cameravrouw, microfoon en regisseur, en elke week verschijnen er humoristische filmpjes van jou op het YouTube-kanaal.’ Voor veel mensen was dit een aanlokkende tekst. We kregen ontzettend veel reacties van de meest uiteenlopende sollicitanten. Het duurde daarom ook even om een goede selectie te maken en gesprekken te voeren.

De laatste 4 kandidaten

Vier sollicitanten vielen het meest op tussen de reacties en we besloten hen in actie te zien. We nodigden Ellen, Gerrit Jan, Anatevka en Ineke uit voor de laatste auditieronde! Op deze dag maakten zij allemaal los van elkaar een reportage met hetzelfde thema. De lente was net begonnen, dus een actueel item over lentekriebels en versieren hoort hier natuurlijk bij. Een spannend onderwerp, om zomaar mensen over te interviewen, dachten wij. Hier bleek niks van waar. Ellen, Gerrit Jan, Anatevka én Ineke bleken volwaardige presentatoren. Bekijk onze afspeellijst op YouTube waarin ze zich voorstellen.

1. Ellen

Een vriendin van Ellen wees haar op de vacature en zei: ‘Dat ben jij!’. Ze schroomde niet om gelijk contact met ons op te nemen. Met veel ervaring in het theater als musicalactrice staat Ellen gemakkelijk voor de camera. Toch trekt ze niet alleen de aandacht naar haarzelf. Ze werkt drie dagen in de week als klantenservicemedewerker en is daardoor gewend om een luisterend oor te zijn voor iedereen. Zorgt dat er misschien voor dat ze versiert wordt tijdens het maken van de reportage?

2. Gerrit Jan

Met veel enthousiasme reageerde Gerrit Jan op onze vacature. Hij heeft een achtergrond in de juridische wereld, maar hij heeft ook veel ervaring als gespreksvoerder. Daarnaast is hij een opgeleide trainingsacteur en voert graag het gesprek waarbij de ander centraal staat. Dat laatste is ons zeker niet ontgaan, want voor zijn reportage ging hij met vele passanten in gesprek.

3. Anatevka

Gezien het feit dat Anatevka net de Klupleeftijd heeft bereikt, waagde ze de gok om te reageren op onze vacature. In een ver verleden was ze werkzaam als presentatrice voor Fox 8 en Fox Kids. Kwamen ze jullie al bekend voor? In haar dagelijks leven is ze yoga en pilates docent en traint ze individuen en groepen op het gebied van presentatie en communicatievaardigheden. Aan ervaring geen gebrek en dat is zeker te zien in de reportage.

4. Ineke

Ook Ineke reageerde op de vacature voor senior presentator. Als interviewer heeft ze redelijk wat ervaring, met het presenteren op camera daarentegen nog niet. Van oorsprong is ze reportage journalist voor bladen. De vacature was voor haar dus een kans om een sprong in het diepe te wagen. Dat een positie voor de camera helemaal nieuw is voor Ineke, was overigens niet te zien. Ze stelde leuke vragen aan verschillende passanten voor de reportage.

En, wie wordt de nieuwe Klup presentator?

Volgende week maken we bekend wie de nieuwe senior presentator wordt voor Klup TV. Aan de leuke reacties op Facebook, Instagram en de Klup app te zien zijn Ellen, Gerrit Jan, Anatevka én Ineke alle vier volwaardige presentatoren. Nu nog kiezen…

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

paasrecepten 2021 In de Kluplights

Paasrecepten 2021 🐣

Paasrecepten 2021 🐣

Ben je toe aan wat nieuwe paasrecepten? Lees dan snel verder! Pasen is hét moment om weer eens uit te pakken. Lekkere recepten voor een paasontbijt, lunch of diner, je kunt ze hier allemaal vinden! Uiteten zit er nog even niet in, dus stap zelf de keuken in en verras met een heerlijke paasstol, quiche of een echte paas tiramisu!

Paas ontbijt/brunch

1. Paasstol:

Wat natuurlijk niet kan ontbreken is een paasstol! Een mooi vers brood, waar je veel mensen blij mee maakt! Lekker met amandelspijs en een beetje poedersuiker. Dat wordt genieten geblazen met pasen! Let er wel op dat je op tijd begint met het maken van je stol, want er is in totaal 2 uur nodig om het te laten rijzen!!

paasstol ontbijt

2. Kaneel haasjes:

Maak heerlijke cinnamon rolls van croissant deeg! Dit is niet alleen lekker, maar het ziet er ook nog eens leuk uit! Door ze te maken in de vorm van een haasje kom je helemaal in de sfeer! Dit is een makkelijk recept, dat ook niet erg veel tijd vergt!

3. Eieren versieren:

Dit valt misschien niet onder paasrecepten, maar wat ieder jaar leuk blijft is het versieren van eieren. Met allerlei verschillende kleuren en motiefjes kun je je helemaal uitleven! Maak hier een leuk moment van op je dag, en ga samen met je gezin of misschien met andere kluppers aan de slag om je eieren zo mooi en origineel mogelijk te versieren! Benieuwd naar jullie creaties!!

Paas diner

4. Quiche:

Een kleine vegetarische paas quiche, met prei asperges en geitenkaas. Het ziet er vrolijk uit door de gele kleur! Kom helemaal in de lente sfeer met deze vrolijke mini quiches. Je zou ze ook bij de brunch kunnen serveren! De asperges zijn al lokaal te verkrijgen dus maak daar zeker gebruik van om je quiches nog lekkerder te laten smaken!

mini paas quiches

5. Tiramisu:

Net als de quiche ziet deze tiramisu in een glaasje er super vrolijk uit door de lichte kleuren! Dit is het perfecte toetje om te maken voor Pasen, het kost namelijk niet veel tijd, en het is ook nog eens super lekker. Let wel op dat er advocaat in zit!! Met dit toetje wordt jouw paasdiner helemaal super afgesloten

Leuk om te bakken

6. Cheesecake:

Heb je nog wat tijd over tussen het voorbereiden van het paasdiner? Of ben je gewoon fan van een lekkere cheesecake? Bekijk dan  eens dit recept! Een romige paas cheesecake met een frisse citroenvulling!

Pak in het paasweekend helemaal uit met deze recepten! Heb jij nou zelf ook leuke paasrecepten? Laat het ons weten! Opzoek naar meer paastips? Lees dan hier over interieurinspiratie!

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

In de Kluplights

Een coole klupper – versieren zonder slingers

Een coole klupper – versieren zonder slingers

Dick klupt sinds september en zit niet stil! Nieuwe vriendschappen sluiten in de Klup app, leuke activiteiten ondernemen én schrijven. Elke twee weken vind je een nieuw geschreven verhaal van Dick, in zijn column ‘Een coole klupper’! 

Soms is het tenenkrommend brutaal en soms lach ik me een bult bij die licht agressieve straatinterviews van PowNed. Of ze nu met zo’n microfoon aan een lange steel bij een kerk op Urk staan of nét buiten het binnenhof, het is altijd spannend. De één kan er beter mee omgaan dan de ander. 

Wij bij Klup hebben natuurlijk de altijd vrolijke spraakwaterval Jaap, die kan praten als brugman, maar hij kan het allemaal niet alleen meer. Dus zagen we de laatste weken een aantal spiksplinternieuwe kandidaat-straatinterviewers zichzelf presenteren in een filmpje. Ze vroegen voorbijgangers of ze een beetje handig waren in het versieren. Versieren dan in de meest spannende vorm, zonder slingers.

Waarom doe je zelf niet mee, Dick?

Ik moet u bekennen ook zelf een moment serieus te hebben nagedacht om een gooi te doen naar deze leuke vacature. Gelukkig voor u als argeloze voorbijganger, nam ik geheel op eigen kracht de enige juiste beslissing. Don’t push your luck to far, om het maar eens in goed goois te ze zeggen.

Stel dat b.v. Ellen mij op straat gevraagd had of ik een beetje handig ben in het versieren, dan had ik na enige bedenktijd geantwoord, dat je ook daarbij niet te hoog moet grijpen naar geluk. Een beetje je kansen inschatten voorkomt veel teleurstellingen. Weliswaar win je niks als je niet waagt, maar een beetje realistisch blijven is beter dan roekeloze zelfoverschatting.

Bij het maken van straatinterviews kan je er achteraf  gelukkig nog veel uitknippen, maar net als bij versieren is genegeerd worden het ergste wat je kan overkomen. Een vriend van mij zei ooit: “Als je niet kunt versieren, kan je ook niks verkopen.” Ik begrijp wel wat hij daarmee bedoelde.

Mijn lieve moeder die vorige maand 105 zou zijn geworden, zei wel eens zorgelijk: “Die jongens van mij komen er gemakkelijker aan, dan er af.” Er zaten inderdaad wat pijnlijke echtscheidingen tussen, maar uiteindelijk hang je toch zelf wel weer de slingers op. Ben benieuwd welke kandidaat-interviewer zichzelf uiteindelijk het best kan verkopen. Succes allemaal!

– Een dag niet geklupt, is een dag niet geleefd.

Dick Leene

 

Klup TV komt eraan, en daarvoor zijn we op zoek naar een nieuwe presentator. Ellen is een van de vier laatste kandidaten.
zeeland strand zon In de Kluplights

Top 10 tips Zeeland

Top 10 tips Zeeland

Het is weer tijd voor een top 10 uit een provincie! Deze week is dat uit de provincie Zeeland. Dit keer jammer genoeg niet van de locals, maar een lijst opgesteld door ons. Iedere dinsdagavond wordt er een digitaal café geopend 🍻. Elke week is er een andere provincie aan de beurt voor een gezellige ‘borrelavond’. Dit is de top 1️⃣0️⃣  lijst met tips uit de provincie Zeeland! 🤩

Deze week een lijst opgesteld door Klup, omdat we jullie ook graag tips uit de prachtige provincie Zeeland willen geven. Met mooie stranden, musea en andere top activiteiten in Zeeland, zeker een lijst niet niet mag ontbreken. Lees snel verder voor de volledige top 10!

De top 10:

Kunst & Cultuur

Bezoek het Zeeuws Museum in Middelburg. Het is een museum over de provincie Zeeland. Van Zeeuwse wandtapijten, tot porselein en van de mode en streekdracht tot hedendaagse kunst van de provincie, dat is hier allemaal te vinden!

Het Watersnood Museum bevindt zich in Ouwerkerk. Stap het museum in en ontdek de geschiedenis van het water, van 1953 tot nu. Een verhaal over de ramp, de wederopbouw en over de overstromingen die nog altijd over de hele wereld plaatsvinden. Bekijk zowel foto’s en authentieke filmbeelden.

Havenstad Zierikzee heeft een rijke historie en meer dan 500 monumenten in en rond de stad! Veel van deze monumenten houden verband met de ambachten van de vroegere eeuwen. Na het rondkijken in dit mooie stadje, kun je genieten en ontspannen op een terras aan het Havenplein!

havenstad zierikzee

De Oesterij, een familiebedrijf al dat al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. Bij de Oesterij kun je een kijkje nemen hoe het eraan toe gaat in deze sector, terwijl je geniet van verse Zeeuwse delicatessen in de proeverij.

Breng een bezoekje aan Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Het is een stad met een rijk verleden. Met fraaie grachtenpanden, kronkelende steegjes en een laatgotisch stadhuis valt er van alles te bewonderen. Wanneer je door het stadscentrum loopt kijkt het of je een reis terug door de tijd maakt.

Wandelen & Fietsen

Maak een wandeling over de boulevard van Vlissingen. Aan het begin van  de boulevard ligt een klein strandje waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht, zowel op de boulevard als op de zee met voorbijkomende schepen. Ook kun je vanaf het station een wandeling maken langs de Westerschelde, dit is een prachtige wandeling!

boulevard vlissingen

Natuurgebied de Manteling gelegen tussen Oostkapelle en Domburg. Ervaar tijdens een wandeling de Zeeuwse kust sfeer, de prachtige bossen en geniet van de natuur.

Meer Zeeland

Ontdek Zeeland vanaf het water en zeil mee samen met een schipper! Ontspannen zeilen met een historisch zeilschip over de Zeeuwse delta. Geniet van de ondergaande zon en de rust van een zomeravond aan boord!

Spot zeehonden! Met laag water kun je ze zien als ze liggen te zonnen op de zandbanken, vaak vlak bij een geul. In de Oosterschelde is een stabiele groep van rond de 150 zeehonden te vinden.

Pure C: het Ibiza aan de Noordzee, is te vinden aan het strand van Cadzand. Een restaurant van topchef Sergio Herman. Geniet hier van lekker eten, fijne muziek en een wijntje, met een prachtig uitzicht over de rustgevende Noordzee.

Er valt van alles te doen in deze mooie provincie aan zee. Maak een activiteit aan in de Klup app en ga samen met andere kluppers op pad om alles te ontdekken. Wil jij ook graag tips delen over jouw provincie? Check dan wanneer jouw provincie aan de beurt is voor het altijd gezellige Online Provincie Klup Café! 🥂

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

activiteit In de Kluplights

Deze activiteit missen we het meest

Deze activiteit missen we het meest

De vraag van vorige week luidde: Welke activiteit mis je het meest? Er kwamen ontzettend veel reacties van jullie, dus hier wilden wij natuurlijk een blog aan wijden! Nu de lockdown weer wordt verlengd, zitten we jammer genoeg nog veel thuis. Even wegdromen kan gelukkig geen kwaad. Dit waren jullie antwoorden. 👇

Vraag van de week

Wist je dat wij elke woensdag een vraag van de week hebben? En dat wij daar altijd leuke antwoorden op krijgen? In de nieuwsfeed vind je elke week een vraag om we elkaar steeds beter te leren kennen. Op deze manier kwamen we er bijvoorbeeld achter dat klupper Yvonne haar dag vaak begint met vers gemaakte soep, veel kluppers dierenliefhebbers zijn en klupper Gerry gaf ons een recept voor een heerlijke cocktail. De vraag van vorige week luidde…

‘Welke activiteit mis je het meest?’

Jullie antwoordden massaal met fantastische activiteiten! En dat bleef niet bij één favoriet. Bijna iedereen reageerden met meerdere activiteiten. “Dat is te veel om op te noemen”, reageerde Koos. Kenbaar voor de kluppers dus: een actieveling die graag bezig blijft. Vele van jullie missen dezelfde activiteiten. Hieronder zie je welke! 👇

activiteit

Een terrasje pakken en/of uiteten missen de kluppers dus het meest! De mogelijkheid om spontaan naar een restaurant te gaan en daar bekenden of onbekenden te ontmoeten. Kunnen jullie die momenten nog herinneren, na een activiteit van Klup? Het moet jammer genoeg nog eventjes op zich wachten!

Kluppers swingen graag met hun heupen, blijkt uit de antwoorden op de vraag van vorige week. “Dansen, daar heb ik weer zo’n zin in”, reageerde klupper Bernadette. Daar bleken veel anderen het mee eens te zijn.

Een culturele activiteit wordt ook erg gemist. Hier behoren natuurlijk verschillende onderdelen onder. Naar de bioscoop gaan bijvoorbeeld, of een bezoek aan een concert, het theater, een museum of een festival. Klupper Mario mist zelfs het optreden met zijn band. Hopelijk kan dat snel weer!

Wat missen we nog meer?

Activiteiten gaan gepaard met gezelligheid, het ontmoeten van anderen en fysiek contact. “Ik mis het meest het contact met mensen binnen anderhalve meter”, antwoordde klupper Teuni “Ongeacht waar, wanneer en wie dat is. Het voelt heel onnatuurlijk dat ik niemand mag aanraken en door niemand aangeraakt mag worden.” Heel begrijpelijk, want het is natuurlijk dat de mens behoeft heeft aan fysiek contact. 

Een activiteit in deze periode

Gelukkig worden er nog steeds veel activiteiten georganiseerd die volgens de coronamaatregelen kunnen. Heb jij bijvoorbeeld al een stadswandeling langs de horeca gedaan? Of een autotocht door Nederland? Op afstand, met maar één andere klupper of online kun je op die manier toch nog anderen ontmoeten en dingen ondernemen. Ontdek welke activiteiten er allemaal zijn!

Dat we veel activiteiten missen, betekent niet dat we met de pakken neer gaan zitten. Het glas halfvol zien zit in het DNA van de kluppers. “Nog even doorbijten… Het komt wel weer. Allemaal heel veel sterkte!” reageerde klupper Ank. En zo is het maar net!

Vraag van deze week

Morgen vind je in de nieuwsfeed, in de Klup app, de vraag van deze week. Reageren jullie dan weer?

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

internet In de Kluplights

5 tips voor meer veiligheid op het internet

5 tips voor meer veiligheid op het internet

Internet behoort tot ons dagelijks leven en daardoor vergeten we vaak dat er ook van alles mis kan gaan. Met deze tips helpen we je goed op weg en kun je jouw internet omgeving veiliger maken.

Tip 1: Installeer een antivirusprogramma

Een antivirusprogramma beschermt je computer, tablet of mobiele telefoon tegen kwalijke software. Het zoekt op de achtergrond naar mogelijke gevaren. Automatisch of wanneer jij het laat scannen op infecties. De consumentenbond zocht uit wat de beste virusscanner is.

Tip 2: Stel een sterk wachtwoord in

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden. Het liefst voor elk account een ander. Veel websites dwingen tegenwoordig de gebruikers af om een sterk wachtwoord in te stellen. Je maakt het anderen namelijk veel moeilijker om een account te kraken.

Tip 3: Te mooi om waar te zijn, is vaak ook te mooi

Reclames op internet zijn erop gericht om de aandacht te trekken. Hoe mooier de boodschap, hoe gevaarlijker deze kan zijn. Gebruik je gezonde verstand en ga er niet op in als je je afvraagt of het wel echt is.

Tip 4: Controleer het adres van websites

Controleer het webadres en het certificaat (het hangslotje in de adresbalk van de browser) om vast te stellen dat je geen nagemaakte of onveilige website bezoekt. Zeker voor online winkelen is dit erg belangrijk. Wil je meer tips voor veilig online shoppen? C&A deelt de nodige informatie.

Tip 5: Bedenk goed wat je met wie deelt op internet

Zo gemakkelijk als het is om iets op internet te plaatsen, zo moeilijk is het om dit er weer af te krijgen. Dit is ook een van de redenen waarom we bij Klup alleen voornamen in het profiel hebben! Geef nooit meer informatie dan nodig is.

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Algemeen

De klok gaat vooruit en de zomertijd gaat in!

De klok gaat vooruit en de zomertijd gaat in!

Verwarrend is het soms… Gaat de klok nou vooruit of achteruit? Daarom delen we een handig ezelsbruggetje voor de zomertijd: in het voorjaar gaat de klok vooruit! Om 02.00 uur vannacht is het dus ineens 03.00 uur.

Waarom hebben we zomertijd?

Door de zomertijd kunnen we vannacht allemaal een uurtje minder slapen. In de ochtend is het daarom langer donker. Dit klinkt allemaal vervelend, maar het brengt juist iets positiefs met zich mee. In de avond blijft het namelijk langer licht!

De zomertijd is bedacht om energie te besparen. In de jaren 70 was er een grote oliecrisis in de wereld. Door de klok een uur vooruit te zetten, is het ’s avonds een uur langer licht en wordt er meer gebruik van het licht gemaakt. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt.

Wist je dat de wintertijd de ‘echte’ tijd is? De zomertijd is bedacht.

Blijft de zomertijd zoals we het nu kennen?

Weet je nog dat we misschien geen zomertijd zouden krijgen? De Europese Commissie wilde vanaf 2019 de halfjaarlijkse wisseling tussen zomertijd en wintertijd afschaffen. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat de zomertijd schadelijk kan zijn. Ons bioritme raakt van slag en veel mensen krijgen slaapproblemen.

Tot nu toe kreeg het voorstel nog geen instemming van de lidstaten. In april wordt er opnieuw naar het voorstel gekeken. Als dit uiteindelijk wel wordt goedgekeurd? Dan mag elk land uit de EU zelf bepalen of ze dit doorvoeren.

Klup activiteiten

Wist je dat er morgen verschillende wandelingen worden georganiseerd om de zomertijd te vieren? Kijk in de app, meld je aan of organiseer zelf een activiteit rondom de zomertijd!

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

flevoland water windmolens In de Kluplights

Top 10 tips Klup Café Flevoland

Top 10 tips Klup Café Flevoland

We zijn alweer aangekomen bij de achtste top 10! Het Online Provincie Klup Café heeft weer plaatsgevonden! Het was erg gezellig in de provincie Flevoland. Iedere dinsdagavond wordt er een digitaal café geopend 🍻. Elke week is er een andere provincie aan de beurt voor een gezellige ‘borrelavond’.  Dit is de top 1️⃣0️⃣ lijst met tips uit de provincie Flevoland! 🤩

Onze kluppers uit Flevoland hebben ons weer verwend met leuke tips! Deze jonge provincie, in 1986 ingesteld als twaalfde, heeft toch heel wat diverse dingen te bieden! Iedereen die aanwezig was bedankt voor de leuke tips! Lees snel verder voor de top 10 uit Flevoland!

De top 10:

Kunst & Cultuur

In de Batavia Haven in Lelystad kun je een replica van het VOC schip uit de 17e eeuw bewonderen! Dit is een van de beste kopieën ooit ter wereld na gemaakt van het historische schip! Naast het bewonderen kun je een bezoekje brengen aan Batavia Stad, een fashion outlet center. Dit is in stijl opgebouwd en vernoemd naar het schip. Het is een unieke shop beleving met meer dan 150 winkels! 🛍

Flevoland is een groot ‘Land Art’ museum. Door de hele provincie zijn 7 schitterende Land Art werken van wereldklasse te vinden! Met kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars is het misschien tijd voor een rondje door deze provincie om alle werken te bekijken 😊

Ben je geïnteresseerd in architectuur? Breng dan een bezoek aan Almere, voor een verrassende rondleiding onder leiding van een gids! Het is een hypermoderne stad met bijzondere architectuur. 

architectuur almere

Het fantastische vissersdorp Urk. Het voormalige eiland Urk is te vinden in deze provincie. In dit vissersdorp met zijn unieke geschiedenis kun je heerlijk ontspannen langs het water. Genoeg te vinden voor een leuk dagje uit!

Wandelen & Fietsen

Een prachtig wandelgebied, Oostvaardersplassen, bekend van de schitterende natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Met riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en heel veel vogels is dit een uniek gebied in zowel Nederland als in Europa!

Eind april/begin mei kleur Flevoland in prachtige kleuren! De tulpenvelden komen namelijk op dat moment tot bloei. Je kunt hier fietsen, wandelen of met de auto een speciale tulpenroute maken. Onderweg kom je langs pluktuinen, ook kun je leuke foto’s maken met de fleurige bloemen.

tulpenvelden flevoland

Werelderfgoed Schokland. Vind hier resten van visserswoningen, de kerk van Ens en enorme keien uit Scandinavië! Je vindt er ook bijzondere bosvogels, varens, mossen, paddenstoelen en vlinders. Ontdek het bijzondere gebied te voet of met de fiets.

Meer Flevoland

In de Noordoostpolder vind je prachtige tuinen. Van vlindertuinen tot een ‘zwevende’ bloementuin, het is er allemaal! Dit is allemaal te vinden in de Orchideeën hoeve.

Stadslandgoed de Kemphaan. Opvallende horeca is hier te vinden, er is een restaurant met terras aan het water. In een ander deel van het gebouw is een ambachtelijke bierbrouwerij met proeflokaal gevestigd. Ook vind je er een landgoedwinkel, een overdekte jungle en een kwekerij van onder meer subtropische gewassen.

Vaar met een speciale veerboot vanaf de Bataviahaven in Lelystad naar Marker Wadden. Ontdek het nieuwste stukje van Nederland!

Bezoek Bakker Prins voor een overheerlijke zoete lekkernij uit Flevoland, namelijk de Flevoschelp. Ook vind je hier andere lekkere dingen! Dat wordt smullen geblazen.

Er valt vanalles te ondernemen in deze nieuwe provincie. Ben jij klaar voor de ontdekkingstocht? Maak dan een activiteit aan in de Klup app en trek erop uit. Wil jij ook graag tips delen over jouw provincie? Check dan wanneer jouw provincie aan de beurt is voor het altijd gezellige Online Provincie Klup Café! 🥂

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

samen organiseren In de Kluplights

Voeg een leuke Klup activiteit toe!

Voeg een leuke Klup activiteit toe!

De afgelopen weken zijn er een aantal blogs geschreven met activiteiten erin die leuk zijn om te organiseren. Dit is natuurlijk waar Klup om draait! Leuke activiteiten ondernemen met andere kluppers. Lijkt het jou ook leuk om een activiteit te organiseren? En weet je misschien niet helemaal hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder! 

In de Klup app kun je op een makkelijke manier een activiteit aanmaken. Dit doe je door op de knop ‘Activiteiten’ te klikken. Wanneer je hierop hebt geklikt verschijnt er rechts onder in het scherm een geel ‘+’ icoon. Als je hierop klikt kun je kiezen of je een online of een ‘normale’ offline activiteit toe wilt voegen.

activiteit toeboegen
online of offline

Het is natuurlijk belangrijk om duidelijk aan te geven wat je activiteit gaat inhouden, wanneer het plaats gaat vinden en hoeveel kluppers er kunnen deelnemen. Lees snel verder hoe je dit het beste kunt doen!

Hoe geef je je activiteit duidelijk weer in de Klup app?

  • Titel: Zorg voor een pakkende titel! Zo maak je andere kluppers enthousiast voor wat je gaat organiseren! Een titel kan uit maximaal 30 tekens bestaan.
  • Datum: Kies een datum uit. 🗓  Dit kan een specifieke dag zijn, of meerdere dagen achter elkaar. Vul ook de tijd in, zo weten kluppers of ze beschikbaar zijn op die dag en dat tijdstip.
  • Locatie: Organiseer je een offline activiteit? Dan is de locatie niet geheel onbelangrijk! Kluppers kunnen zo gemakkelijk zien of ze ver moeten reizen of dat het evenement bij ze in de buurt te vinden is.
  • Omschrijving: Voeg een uitgebreide omschrijving toe. Denk hierbij aan de inhoud van de activiteit, de eventuele kosten, handige ontmoetingsplekken of bijvoorbeeld of je bepaalde vaardigheden nodig hebt om deel te nemen. Zorg dat het volledig duidelijk is om zo veel vragen te voorkomen.
  • Interesses: Activiteiten kunnen gezocht worden op bepaalde interesses. Kies de interesses uit die van toepassing zijn, zo ben je makkelijk te vinden. Je kunt maximaal 3 verschillende interesses uitkiezen.
  • Aantal deelnemers: Is er maar ruimte voor een bepaald aantal kluppers? Geef dat dan hier aan!
  • Foto: Voeg een leuke foto toe om de aandacht van kluppers te krijgen! Wanneer mensen door de activiteiten aan het kijken zijn en ze zien een leuk plaatje zijn ze meteen meer geïnteresseerd!
alle velden invullen

Wat goed is om te weten is dat alle velden verplicht zijn om in te vullen, behalve de specifieke tijd van de activiteit.

Heb je alle stappen doorlopen? Dan kun je klikken op de knop ‘Bekijk voorbeeld’. Hier krijg je te zien hoe jouw activiteit eruit komt te zien in de Klup app. Nog niet helemaal tevreden? Je kunt nu nog dingen aanpassen!

Je activiteit zichtbaar maken voor kluppers

Ben je wel tevreden met hoe je activiteit eruit ziet, voeg deze dan toe aan het overzicht. Dit doe je door op de knop ‘Activiteit toevoegen’ te klikken. Je activiteit is nu zichtbaar voor andere kluppers!

Wil je jouw contacten uitnodigen voor je activiteit? Dat kan! Je doet dit door op de knop ‘Uitnodigen’ te klikken. Je contactenlijst verschijnt nu in beeld. Uitnodigen maar!

Lukt het toch nog niet helemaal met het toevoegen van een activiteit? Geen probleem. Stuur een berichtje naar info@kluppen.nl voor hulp bij het aanmaken van een activiteit!

Iedereen is super blij als er activiteiten georganiseerd worden! 

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

In de Kluplights

Maak een stadswandeling langs de horeca

Maak een stadswandeling langs de horeca

Welke activiteiten kunnen we in deze tijd nog doen? Juist! Wandelen, wandelen en nog eens wandelen… Eerder deelden wij een eindeloze lijst aan leuke wandelroutes door Nederland en daar zijn we nog steeds niet op uitgekeken!

Toch mist er in die lijst een unieke wandeling die steeds populairder wordt: een stadswandeling langs de horeca. Daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen!

Ontdek de stad en ondersteun de horeca met een stadswandeling!

Vertel mij meer over deze stadswandeling

Doen we! Een stadswandeling is hét corona-proof uitje, waarbij je toch langs de horeca kan. Op deze manier ondersteun de lokale zaken ook nog eens. Twee vliegen in één klap. Het is een unieke manier om je stad al wandelend te herontdekken. Drie vliegen in één klap!

Wie, wat, waar?

Stadwandelingen zijn er door heel Nederland. Ieder weekend worden er wandelingen georganiseerd door verschillende steden én stadsdelen. De meeste wandelingen duren twee uur, maar je kan het zo lang mogelijk maken. In sommige steden is er een uitgestippelde route. In andere steden kun je met de kaart je eigen route bepalen om de drukte bij plekken te verlagen.

Veel wandelingen vragen een kleine deelname van ongeveer 5 euro. Hiervoor krijg je de route, bewijs voor eventuele deals van de deelnemende horecazaken én sommige stadswandelingen zijn zelfs voorzien van opdrachten en vragenlijsten.

Een professioneel voorbeeld

De Stadswandeling heeft meerdere routes in verschillende steden, waar een gros aantal horecazaken aan meedoen. Mis je jouw stad? Je kunt ze zelfs contacteren om een stadwandeling in jouw buurt op te zetten!

Wees creatief

Het is natuurlijk ook erg leuk om je eigen stadswandeling te bedenken. Zoek op internet welke horecazaken open zijn en stippel je eigen route uit. We dagen jou uit om er een activiteit van te maken in de Klup app! 👇

Wat is Klup?

Klup is de app voor avontuurlijk 50-plus! Vind bijzondere activiteiten, juist nu gebeurt er veel online en op een veilige manier, en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de gratis Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!