Hier vind je leuke Klup verhalen, nieuws en de weekendplanner | Klup

Blog

innoveren-met-klupnieuws Klup nieuws

Klupnieuws: tijd om te innoveren

Klupnieuws: tijd om te innoveren
Wat zijn wij trots op alle kluppers. Er worden steeds meer activiteiten georganiseerd. Online én offline zien we jullie creatief bezig zijn. Dat maakt ons blij en trots. In deze tijd is het natuurlijk zinvol om te innoveren: leuke nieuwe dingen ontdekken en bedenken voor jezelf én voor anderen. Ontwikkel jezelf in deze tijd en laat je inspireren!💙

Dit geldt natuurlijk ook voor ons als Klupteam. Daarom gingen we verhaal halen bij ‘coole klupper’ Dick. Iemand waar we alles van moesten weten… je leest er meer over in onze blog. Ook geven we je deze week waardevolle tips en trucs om je hypotheekkosten te verlagen. Dat is nog eens gunstig innoveren voor de portemonnee! 

Bekijk de momenten van afgelopen week en blik met ons vooruit op gezellige, nieuwe activiteiten dit weekend. Wie weet is er nog een plekje vrij bij een leuke wandeling?

Veel leesplezier en alvast een goed weekend!

jaap-zeilen-op-de-kaag
Coole klupper Dick!

In het het Klup magazine staan prachtige voorbeelden van mensen die in een voor hun nieuwe omgeving snel nieuwe vrienden maken. En dit allemaal via de Klup app! In deze blog lichten we coole klupper Dick uit en delen we zijn ervaring met de app. Lees hier de blog!

Parool_Klup

Hypotheektips en trucs – verlaag je maandelijkse kosten

Het verlagen van onze maandlasten willen we allemaal. Bijvoorbeeld door te besparen op je hypotheekkosten. Maar hoe doe je dat nou? Samen met onze partner Nationale-Nederlanden zochten wij het voor jou als klupper uit…. Lees het hele artikel hier!

wandeling-in-enkhuizen
klupmoment-wandelen-eten-scrabbelen
Klup momenten afgelopen week 📸
Afgelopen week had een aantal kluppers de grootste lol om de straatnamen bij het wandelen in de prachtige stad Enkhuizen. Ook werd er een heerlijk dag georganiseerd voor een klein groepje kluppers: wandelen, heerlijk eten en scrabbelen. Gezellig! Meer zien over deze klupmomenten? Bekijk ze in de app!
activiteit-almelo-kunst

Ben jij een kunstliefhebber?

Met een klein groepje een expositie bezoeken? Dat is een goed idee! In het Oosten van Nederland wordt het georganiseerd. Iets te ver weg? Bekijk of jezelf een expositie in de buurt hebt en nodig kluppers uit om samen te gaan.

hond-uitlaten-activiteit

Ben je ook gek op honden?

In Bussloo laten kluppers samen de honden uit. Zowel voor jou als voor de hond goed om een stevige wandeling te maken. Gezellig kletsen met elkaar maakt de dag helemaal compleet. 

Volg jij Klup al op Instagram?📸

Naast Facebook delen wij ook via Instagram leuke foto’s en verhalen. Klik op de foto hieronder en volg ons!

Ski_Strand
Klup tips

Hypotheektips en trucs – verlaag je maandelijkse kosten

Hypotheektips en trucs – verlaag je maandelijkse kosten
Het verlagen van onze maandlasten willen we allemaal. Bijvoorbeeld door te besparen op je hypotheekkosten. Maar hoe doe je dat nou? Samen met onze partner Nationale-Nederlanden zochten wij het voor jou als klupper uit… Lees de hypotheektips en trucs en wie weet houd jij binnenkort geld over om te genieten van extra Klup activiteiten!

Tip 1: Verlaag je maandlasten door een lagere hypotheekschuld

Extra aflossen

Wil je je hypotheeklasten verlagen? Waar je mee kunt beginnen is het extra terugbetalen van het geleende bedrag binnen je hypotheek. Door meer terug te betalen (of ook wel ‘aflossen’), daalt je hypotheekschuld en daardoor heb je ook minder maandlasten.

Lagere risico-opslag

Met een lagere hypotheekschuld kun je soms ook in een tariefklasse met een lagere risico-opslag terechtkomen. Hoe werkt zoiets? Sommige hypotheekverstrekkers hebben tariefklassen. Elke tariefklasse heeft een eigen risico-opslag die je bovenop je hypotheekrente betaalt. In welke tariefklasse jouw hypotheek valt, hangt af van de verhouding tussen de actuele hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning.

Verlaag je je hypotheekschuld door (extra) af te lossen? Dan ga je mogelijk naar een tariefklasse met een lagere risico-opslag, waardoor je rente daalt. Check bij je eigen bank of dit ook voor jouw hypotheek geldt.

Bij sommige hypotheekverstrekkers daal je automatisch naar een tariefklasse met een lagere risico-opslag na aflossing. Nationale-Nederlanden is bijvoorbeeld zo’n bank.

geld-besparen-hypotheken

Tip 2: Profiteer van de waardestijging van je woning

Tariefklassen zijn ook interessant als je huis in waarde is gestegen. Daarmee verandert namelijk ook de verhouding tussen de actuele hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning. Vaak moet je de waardestijging van je huis zelf aangeven bij je bank. Afhankelijk van je bank heb je een taxatierapport of WOZ-beschikking nodig om de gestegen woningwaarde aan te tonen. De moeite waard om uit te zoeken.

Tip 3: Lagere rente door je hypotheek over te sluiten

Is de rente die je nu betaalt voor je hypotheek (een stuk) hoger dan de actuele hypotheekrente? Dan is oversluiten ook een optie. Met oversluiten stap je over op de huidige hypotheekrente. Je lost dan als het ware je huidige hypotheek af met je nieuwe hypotheek. De lagere rente zorgt voor lagere hypotheeklasten, waardoor je vaste lasten per maand dalen. Je betaalt hiervoor wel kosten. Het is dus belangrijk om eerst uit te zoeken of oversluiten wel gunstig voor je is.

Op de website van Nationale-Nederlanden is het een fluitje van een cent om te berekenen of oversluiten in jouw geval voordelig is. Je vult je gegevens van je eigen bank in en de OversluitCheck geeft direct aan of oversluiten naar Nationale-Nederlanden interessant voor je is.
huissleutelhanger

Tip 4. Maandlasten verlagen door rentewijziging

Als bovenstaande tips niet interessant voor jou zijn, kun je kijken of je rente wijzigen vóórdat je rentevaste periode van je hypotheek afloopt een optie is. Je betaalt hiervoor vaak wel een vergoeding voor vervroegde aflossing (boeterente), maar soms is dat op de lange termijn wel voordeliger. Je bank kan voor je uitrekenen hoe hoog de vergoeding is en wat je nieuwe hypotheekrente wordt.

Ook als je al een hypotheek bij Nationale-Nederlanden hebt, kun je met de OversluitCheck berekenen of oversluiten naar een nieuwe hypotheek voordelig kan zijn. Op de website van Nationale-Nederlanden vind je ook meer informatie over de mogelijkheden die je nog meer hebt om op de maandlasten van je huidige hypotheek te besparen.
Vind je dit handige tips? Wij delen graag onze leukste tips en trucs via onze blog. Bekijk onze laatste verhalen via de knop hieronder!

In de Kluplights

Coole klupper Dick!

In het het Klup magazine staan prachtige voorbeelden van mensen die in een voor hun nieuwe omgeving snel nieuwe vrienden maken. En dit allemaal via de Klup app! In deze blog lichten we coole klupper Dick uit en delen we zijn ervaring met de app.
Dick aan het woord
Het advies voor mensen die hun kennissenkring willen opbouwen of uitbreiden, is vaak goedbedoeld en functioneel. “Meld je aan bij een sportvereniging.” of “Zoek een koor bij jou in de buurt en ga lekker zingen.” of, nóg erger: “Geef je op als vrijwilliger hier of daar.” Prima tips, maar voor mensen die niet dol zijn op (vaste) verplichtingen is het minder geschikt. Vóór je het weet zit je in een bestuur!
Voor die mensen, maar ook voor bewust alleengaanden is de app een waardevolle aanvulling in het sociale leven. Fietsen is leuk, maar samen fietsten is soms leuker. Hetzelfde geldt voor lekker eten en theaterbezoek. Ik ben best een koele, maar ook een wat oudere klupper en zéker geen ervaren swiper. Er is vaak even wat moed voor nodig om contact te leggen met een klupper die dezelfde liefhebberijen heeft. Je nieuwe vrienden zijn allang geboren en zitten op jou te wachten in je telefoon. Geef nieuwe avonturen een kans en ga kluppen. Een dag niet geklupt is een dag niet geleefd.
Dick klupt sinds september en zit niet stil! Dit druilerige weer en de huidige coronasituatie nodigt natuurlijk niet echt uit om de deur uit te gaan. Maar, nodigt wel uit om nieuwe vriendschappen te sluiten in de Klup app. Online ontmoeten en (als de zon weer schijnt) offline afspreken! smile
team-wiebe-zeilen-de-kaag Klup nieuws

Klupnieuws: nagenieten, blijven kluppen en vooruitkijken

Klupnieuws: nagenieten, blijven kluppen en vooruitkijken
Wat hebben we genoten de laatste tijd van de vele activiteiten. Weet je nog? Zeilen op de Kaag op 6 september? Geniet mee en lees het verhaal met de bijbehorende foto’s. We wisten afgelopen dinsdag wat er ging komen, de maatregelen worden nogmaals aangescherpt. Vervelend, maar we steken onze kop niet in het zand. We blijven kluppen en samen maken we er wat van!💙 Dat betekent binnenshuis of buiten (volgens de richtlijnen) en online met elkaar in contact komen. Ook afgelopen week hebben kluppers bewezen dat er superoplossingen zijn! Stiekem kijken naar de toekomst mag, wij kunnen er nu alweer van genieten het water op te gaan in april. Nagenieten, volhouden en vooruitkijken, dat is wat er deze herfst van ons gevraagd wordt.. en dat kunnen we. Veel leesplezier en alvast een goed weekend!
jaap-zeilen-op-de-kaag

Nog even nagenieten van de zomer – Klup op de kaag

Wij genieten nog na! Begin september gingen we met een aantal Kluppers het water op. Locatie: de Kaag. Nationale-Nederlanden heeft de foto’s gemaakt op deze prachtige dag. We kijken stiekem nu al uit naar het voorjaar…  Lees het hele artikel hier!
Parool_Klup

Lekker dichtbij en zo afwisselend, Duitsland!

Duitsland is een geweldig vakantieland. Lekker dichtbij, ontzettend divers en er is zoveel moois te zien en te doen. Uitgestrekte bossen en natuurparken, prachtige kastelen, historische steden en een fraaie kustlijn met nostalgische badplaatsen. We geven je graag tips over de mooiste plekken in Duitsland, zodat je alvast geïnspireerd raakt. Lees het hele artikel hier
Klup onderzoekt Pensioen. Doe jij mee met het onderzoek? 🕵️ Kluppers zijn veelal tussen de 50 en 70 jaar en in het huidige Klup magazine schreven we er al over. Hoe bereid je jezelf op een ‘juiste” manier voor op het pensioen, zonder kopzorgen, en hoe val je niet in het bekende zwarte gat? Hoe kijk jij aan tegen het (toekomstig) pensioen? Doe mee met het onderzoek. Onder de deelnemers verloten we 20 cadeaukaarten van €25,-! 
klupmoment1-wk42
klupmoment2-wk42
Klup momenten afgelopen week en inspiratie voor dit weekend 📸
Deze week Kluppers gezamelijk de film The English Patiënt, wel op afstand natuurlijk. Wederom een goede tip om te kijken. Gelukkig hebben we deze week mooi herfstweer gehad. Waar het zonnetje tevoorschijn kwam, was het een uitgelezen kans om een mooie wandeling te maken. Mooie foto’s zijn er gemaakt ook! Bekijk alle Klupmomenten van afgelopen week in de app!
activitieit1-wk42

Dit weekend lekker wandelen!

Wandelen met dit weer is heerlijk. Warm gekleed met de frisse wind in je gezicht. Volgens de richtlijnen kan dit ook met een klein groepje. Bekijk de wandelactiviteiten bij jou in de buurt of organiseer er zelf een! 
activitieit2-wk42

Nieuwe film in de bioscoop!

Naar de bioscoop gaan mag! De zaal heeft maximaal 30 plekken. Heb jij de nieuwste films al gezien? Grote kans dat een Klupper in de buurt ook graag nog een film wil zien in de plaatselijke bioscoop. Bekijk het snel. 

Volg jij Klup al op Instagram?📸

Naast Facebook delen wij ook via Instagram leuke foto’s en verhalen. Klik op de foto hieronder en volg ons!
Ski_Strand
jaap-zeilen-op-de-kaag Actief

Nog even nagenieten van de zomer – Klup op…

Nog even nagenieten van de zomer – Klup op de Kaag
Wij genieten nog na! Begin september gingen we met een aantal Kluppers het water op. Locatie: de Kaag. Nationale-Nederlanden heeft de foto’s gemaakt op deze prachtige dag. We kijken stiekem nu al uit naar het voorjaar… 

De beste stuurlui staan helemaal niet aan wal!

Toegegeven, ze stonden wel aan wal, maar dat was alleen om te lunchen. Want de geboren zeilers zaten op deze valk. Je kan aan hun gezicht aflezen dat ze ontzettend hebben genoten. Hieronder zie de foto met Koos, Ria en Marina en daaronder de actiefoto van Corrie en Fred. 

zeilboot-op-de-kaag-koos-marina-ria
corrie-en-fred-op-de-kaag-zeilen

Op een oude zeilboot moet je het leren

Schipper Ton mag dan wel 83 jaren jong zijn, maar samen met bemanning Roy voeren ze continu hoog aan de wind. In de andere boot (de foto daaronder) zien we schipper Hans met Yvonne en Jos. Ook een dreamteam vanjewelste, met een glimlach van oor tot oor.

ton-en-roy-zeilen-op-de-kaag
hans-jos-yvonne-op-de-kaag-zeilend

M&M op kop

Deze toppers hadden het zeker vaker gedaan. Wat een snelheid pakten zij. Dan vergeten we maar even dat ze op ramkoers zaten en dat een rondvaartboot volop in z’n achteruit moest om erger te voorkomen… Goed gedaan Monique en Michel. Jullie zien we zeker terug de volgende keer!

monique-michel-zeilend-op-de-kaag

Strak op koers

Nek-aan-nekrace. Team Wijbe (eerste foto) en Team Hans (tweede foto) zijn natuurlijk aan elkaar gewaagd. Grootschoot aangetrokken, aan de wind varen en gaan. Ze zaten wel wat vroeg op het terras, maar dat zal vast bij hun tactiek horen…
team-wiebe-zeilen-de-kaag
zeilen-op-de-kaag

Team Hurricane

Het voordeel met Ilma aan boord is dat je geen scheepstoeter nodig hebt. Samen met Dick waren ze deze dag onverslaanbaar. 

team-hurricane-zeilen1

Samen sterker met Nationale-Nederlanden

Deze foto’s verkregen we deels door de medewerking van onze partner
Nationale Nederlanden. Hier zijn we blij mee!

Het was een fantastische dag, bedankt allemaal! We hebben nu al zin in april. Tot dan?

Wil je ook eens zeilen? In deze tijd wordt het organiseren moeilijker door de maatregelen, maar houdt wel de activiteiten in de gaten! Ondertussen alvast wat nieuwe mensen leren kennen met zeilervaring? Ontmoet ze via de verschillende activiteiten in de app.   

onzekeretijden_klup Algemeen

Het zijn onzekere tijden

Het zijn onzekere tijden
Aan het begin van de week nemen we altijd de aankomende week door met het team, bespreken we de plannen en deelt Jaap deze geregeld met jullie via een video. Maar wat delen we op een onzekere maandag met nieuwe maatregelen op komst? Jaap neemt je mee – zie video👇

Net als jij zijn we graag bezig met de ‘leuke’ dingen, het organiseren van bijzondere activiteiten, denk bijvoorbeeld aan ons jaarlijkse nieuwjaarsfeest, en het faciliteren van waardevolle ontmoetingen via Klup. Helaas is de huidige tijd erg onzeker en is het maken van plannen lastig. Gelukkig vindt er in gepaste vorm nog veel plaats via de app, blijven we flink groeien en zijn we met elkaar creatief. 

Ook na morgen blijven we lekker ‘kluppen’, delen we waar nodig nieuwe informatie met jullie en we bespreken volgende week maandag gewoon weer de nieuwe week. Onzeker voor ons allemaal, maar met elkaar blijven we gewoon gepast genieten. Het makkelijkste wat je kan doen en wat ook nog eens heel veilig is. Stuur iemand in de buurt een leuk berichtje via de app. Online en wel zo gezellig! 

Een fijne (Klup)week!📲

In de Kluplights

Lekker dichtbij en zo afwisselend, Duitsland!

Lekker dichtbij en zo afwisselend, Duitsland!
Duitsland is een geweldig vakantieland. Lekker dichtbij, ontzettend divers en er is zoveel moois te zien en te doen. Uitgestrekte bossen en natuurparken, prachtige kastelen, historische steden en een fraaie kustlijn met nostalgische badplaatsen. We geven je graag tips over de mooiste plekken in Duitsland. Zo wordt jouw vakantie in Duitsland zeker geslaagd.

Oostzeekust
De Duitse keizers uit de 19e eeuw wisten het al: de Oostzeekust is prachtig met uitgestrekte stranden en mooie rotswanden. Hier bouwden zij hun statige zomerverblijven. De Oostzee heeft tal van eilanden met allemaal hun eigen sfeer en charme. Je waant je op het eiland Usedom in de tijd van belle époque met statige villa’s en herenhuizen.  

Rügen is toch wel het meest interessante eiland. De strandliefhebber vindt hier hagelwitte stranden bij chique badplaatsen en statige pieren. Hier liggen ook de mooiste krijtsteenrotswanden langs de kust. In het Nationaal Park Jasmund geniet je van het mooiste uitzicht op imposante Königsstuhl, een 120 meter hoge krijtrots.

Moezelvallei
Breng ook een bezoekje aan de mooiste rivier van Duitsland, de Moezel. De rivier slingert zich een weg door een heuvelachtig landschap. Op de toppen staan de mooiste kastelen. En prachtige steden met een enorme historie liggen nabij. De wijnliefhebber geniet hier van de beste Riesling.

Op de steile hellingen langs de Moezel bouwden de vorsten hun kastelen. Strategisch gelegen en daardoor goed beschermd. Daarom kun je nu genieten van ontelbare romantische kastelen en burchten. Het zijn er te veel om allemaal te bezoeken, maar een mag je niet vergeten: Burcht Eltz in Wierschem. Wat een pracht en praal!

Rondom de Moezel liggen pittoreske stadjes, vol vakwerkhuizen en intieme pleintjes. Trier is de oudste stad van Duitsland. De Romeinen noemden het hun “tweede Rome”. De stad heeft ontelbare gebouwen en kunstschatten uit die tijd. Houd je meer van barok, dan mag je Cochem niet overslaan. Het gezellige centrum bestaat uit prachtige barokke gebouwen en huizen.

Bijzondere steden
Natuurlijk denk je bij een stedentrip in Duitsland gelijk aan Berlijn, Hamburg, Dresden of München. Maar wist je dat Duitsland zoveel verrassende mooie en minder bekende steden heeft? Zo vind je niet ver van ons land het gezellige Münster. Bij velen bekend vanwege het Verdrag van Münster. In het oude stadhuis kun je De Friedenssaal (Vredeszaal) bezichtigen. Hier werd de Dertigjarige Oorlog in Europa beëindigd. Maar ook aan de Tachtigjarige Oorlog tussen Spanje en Nederland kwam op dat moment een einde. Dankzij de vele studenten in de stad heerst hier altijd een geweldige, gezellige sfeer.

Een andere fantastische stad is Heidelberg, fraai gelegen aan de Neckar. De prachtige barokke gevels van de schitterende gebouwen in het oude centrum zijn stuk voor stuk fotogeniek. Maar het absolute hoogtepunt van een weekend Heidelberg is het bezoek aan het imposante kasteel van Heidelberg.

Zwarte Woud
Het Zwarte woud dankt zijn naam aan de donkere bossen. Toch inspireerden deze bossen de gebroeders Grimm tot het schrijven van hun mooiste sprookjes. We kunnen ons dat goed voorstellen, want het landschap in het Zwarte Woud is sprookjesachtig. In de groene valleien liggen romantische dorpjes en de mooiste meren. Voor wandelaars en fietsers is het Zwarte Woud een fantastisch gebied om te ontdekken. En na afloop van je wandelinggeniet je van een overheerlijk stuk Schwarzwalder Kirschtorte. Want die specialiteit van de regio mag je zeker niet overslaan.

Meer reisinspiratie nodig? Op de website van grijsopreis.nl vind je nog veel meer andere leuke tips om thuis reisinspiratie op te doen over bestemmingen en activiteiten in Duitsland, maar ook andere landen. Het platform grijsopreis.nl is een blog voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien.

klupnieuws-cocoonen Klup nieuws

Klupnieuws: samen cocoonen dit weekend?

Klupnieuws: samen cocoonen dit weekend?
Cocoonen, ofwel je terugtrekken binnenshuis om te ontspannen. Helaas kom je er deze dagen niet onderuit… want wat doe je anders met dit druilerige weer (en de coronamaatregelen)? Tijd om het over een andere boeg te gooien en activiteiten binnenshuis te organiseren. Maar hoe dan? 

De afgelopen week waren er goede voorbeelden van activiteiten voor binnenshuis. Van samen (op afstand) tegelijkertijd The Danish Girl kijken, tot aan met een klein Klupje spelletjes doen. Goed om te zien dat ook de activiteiten thuis ontzettend leuk zijn! Haal ook maar je kookkunsten te voorschijn, want in onze blog lichten wij de 5 beste seizoensgerechten uit om te maken. Ook maken we een einde aan de  verwarringen over haarverlies. Wat is waar en wat niet?

Kortom, kokkerellen, spelletjes doen, filmtips uitdelen en tussen de regenbuien door  wandelen. Veel leesplezier en geniet van het cocoonen!  

Yrseke_Klup

5 recepten om het cocoonen helemaal compleet te maken

Een uitgelezen kans om met dit weer (en maatregelen) ouderwets te cocoonen, ofwel: binnenshuis ontspannen. Er zijn talloze mogelijkheden om zowel online als offline gezamenlijk (maximaal met vier kluppers) te cocoonen. Daarbij kan één ding niet ontbreken…  Lees het hele artikel hier!

Parool_Klup

Feit of fabel? Alles over haarverlies

Het is de ergste nachtmerrie van vrouwen en mannen: dunner wordend haar krijgen met haarverlies en kale plekjes tot gevolg. Klup zet in samenwerking met Drs. Hans van Motfort van het revolutionaire haarserum Esthecin alle feiten en fabels op een rij. Lees het hele artikel hier

Klup onderzoekt Pensioen. Doe jij mee met het onderzoek? 🕵️

Kluppers zijn veelal tussen de 50 en 70 jaar en in het huidige Klup magazine schreven we er al over. Hoe bereid je jezelf op een ‘juiste” manier voor op het pensioen, zonder kopzorgen, en hoe val je niet in het bekende zwarte gat? Hoe kijk jij aan tegen het (toekomstig) pensioen? Doe mee met het onderzoek. Onder de deelnemers verloten we 20 cadeaukaarten van €25,-! 

film-kijken-cocoonen-activiteit
Wijndomein_Klup
Klup momenten afgelopen week en inspiratie voor dit weekend 📸
Deze week keken heel wat Kluppers gezamelijk de film The Danish Girl. Dit was een goeie filmtip voor bij het cocoonen. Tussen regenbuien door werd er ook gewandeld en wel in Kijkduin. Een activiteit die vaker terug komt! Zo ook dit weekend. Bekijk alle Klupmomenten van afgelopen week in de app!
activiteit-spelletjesavond-cocoonen

Ben je geen ster in de keuken, maar wel in het spelen van spelletjes? 

Organiseer een spelletjesavond. In Driebergen-Rijsenburg is al een activiteit aangemaakt en houden ze zich netjes aan de maatregelen!

strandwandeling-den-haag-kijkduin

Toch van het herfstige weer genieten? Loop langs het strand!

Kijkduin is een hit. Er worden hier veel wandelingen georganiseerd. Prachtig om dit weekend even van te genieten… er is nog plek! 

Volg jij Klup al op Instagram?📸

Naast Facebook delen wij ook via Instagram leuke foto’s en verhalen. Klik op de foto hieronder en volg ons!

Ski_Strand

Culinair

5 seizoensrecepten voor bij het cocoonen

5 seizoensrecepten voor bij het cocoonen
Even weer een pas op de plaats met deze nieuwe maatregelen. Aan de andere kant vallen ook veel activiteiten weg omdat het zulk herfstweer is. Een uitgelezen kans om ouderwets te cocoonen, ofwel binnenshuis ontspannen. Er zijn talloze mogelijkheden om zowel online als offline gezamenlijk (maximaal met vier Kluppers) te cocoonen. Daarbij kan één ding niet ontbreken… lekkere gerechten om te maken en anderen eventueel te laten proeven. Doe alvast je schort om, want na het lezen van deze recepten duik je direct de keuken in. Eet smakelijk!

 

1. Herfst Pompoen Quiche met of zonder spekjes

Wie zegt dat deze parel onder herfstgroenten alleen als garnering of decoratie kan worden gebruikt? Probeer pompoen eens als basis voor een overheerlijk quiche en wel deze. Een heerlijk warm hoofdgerecht om van te genieten tijdens een regenachtige herfstdag. Natuurlijk ook in een vegetarische variant.

Moeilijkheidsgraad: 
Duur: Ca. 55 minuten

Lees hier het recept van Van Eigenbodem.

pompoen-herfst-quiche
2. Herfstsalade met druiven en walnoten

Dit is perfect voor of na een goede herfstwandeling (mits het niet regent). Na wat stappen in de buitenlucht is het heerlijk om thuis de laatste stap te zetten, namelijk: deze salade. Snel en makkelijk te maken, maar ongelofelijk voedzaam en gezond. Smullen maar!

Moeilijksheidsgraad: ★★✰
Duur: Ca. 15 minuten

Lees hier het recept van Voedzaam & Snel.

herfstsalade-makkelijk-en-voedzaam
3. Herfst borrelhapje Bruschetta rode biet en geitenkaas

Ze zeggen wel eens: het oog proeft eerst. Dat is zeker het geval bij dit borrelhapje. Want naast dat het een smaakexplosie in je mond veroorzaakt, ziet dit er ontzettend lekker (en leuk) uit! Typisch een gerechtje om jezelf of anderen écht te trakteren.

Moeilijkheidsgraad: ★★✰
Duur: Ca. 15 minuten

Lees hier het recept van Leuke Recepten.

herfst-borrel-hapje
4. Herfsttoetje met stroopwafel en stoofpeertjes

Dit is een blijvertje. Ben je geen zoetekauw? Dat scheelt, want dit gerecht is niet eens zo heel zoet (tenzij je er heel veel suiker in doet). In ieder geval gaat deze combinatie je sowieso doen denken aan de herfstsferen. Geniet er van!

Moeilijkheidsgraad: ★★★
Duur: Ca. 15 minuten

Lees hier het recept van Zelfmaak Ideetjes.

toetje-stroopwafel-stoofpeertjes
5. Romige herfstsoep met paddenstoelen 

Een van de oudste gerechten maar ook een met de meeste variaties. Soep! Toevallig net buiten geweest en had je die regenbui niet verwacht? Of was je de paraplu vergeten? Deze soep maakt alles in een keer goed. Het fijne er aan is ook, dat je lekker veel maakt zodat je er misschien een andere keer ook van kan genieten of mooi kan serveren aan andere Kluppers!

Moeilijkheidsgraad: ★✰✰
Duur: Ca. 25 minuten

Lees hier het recept van Stijl Vol.

soep-met-paddenstoelen
Is het gerecht gelukt? Wij zijn benieuwd naar de creaties. Deel het op je eigen social media kanalen met #kluprecept en wie weet zie jij jouw creatie volgende week terug in Klupnieuws. Veel plezier met koken!

Gezondheid

Feit of fabel? Alles over haarverlies!

Het is de ergste nachtmerrie van vrouwen en mannen: dunner wordend haar krijgen met haarverlies en kale plekjes tot gevolg. Klup zet in samenwerking met Drs. Hans van Motfort van het revolutionaire haarserum Esthecin alle feiten en fabels op een rij. Zowel voor mannen als voor vrouwen! In de nieuwste editie van het Klup-magazine lees je het hele artikel maar hier licht ik er alvast een paar uit! 🙂 

De gezondheid van de haren wordt in de haarzakjes bepaald

Dit is een feit! Haren groeien in een cyclus telkens uit dezelfde haarzakjes welke al bij de geboorte aanwezig zijn. Daar moet je het je leven lang mee doen. Deze cyclus duurt 2-7 jaar en vindt gemiddeld 20 maal plaats in een leven. Dat betekent dat iemand met een korte cyclus rond z’n 40ste kaal is en iemand met een lange cyclus op 100-jarige leeftijd nog een volle haardos heeft. De opbouw van de haren is best gecompliceerd. Maar uiteinde- lijk is het haar dood materiaal met de bouw en kracht van een trekkabel. Theoretisch kan een volle haardos 10.000 kg houden. Elk haarzakje heeft een eigen doorbloeding, een zenuwstelsel en een spiertje. Daarom kan je kippenvel krijgen. Als de juiste voeding aan de haarzakjes wordt aangeboden, groeit het haar het mooiste en verlengt de haargroeicyclus. Esthecin bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een gezonde haargroei.

Als je kaal wordt moet je het haar niet meer kammen of borstelen

Dit is een fabel. We begrijpen heel goed dat het ach- terblijven van een behoorlijke dot haar confronteert met de angst voor kaalheid. Toch lost het niet kammen of borstelen niets op. In de kam of borstel komen de haren die toch al op uitvallen stonden los (de telogene haren). Het masserend effect van een kam of borstel zal de doorbloeding bevorderen en werkt juist stimulerend op de haargroei.
Griep, het coronavirus of andere ziektes met koorts veroorzaken haar verlies Feit en fabel. Ongeveer drie maanden na een koortsende ziekte merk je dikwijls dat je veel haren verliest. Bij dit zogenaamd ‘telogeen effluvium’ blijven de haren in de rustfase steken en hebben de kracht niet meer om te groeien. Niet iedereen krijgt in deze situatie daadwerkelijk haarverlies. Je moet koorts zien als een trigger en niet als de oorzaak. Ook stress speelt hierin een rol. Je kunt er wel vanuit gaan dat in de periode na corona er veel meer mensen zullen zijn met haarverlies doordat ze óf ziek waren, óf veel stress hebben (gehad). Dit is tegen te gaan als er tijdig wordt ingegrepen met Esthecin.

Ben je nou benieuwd geworden naar meer feiten en fabels? Lees dan het hele ertikel in de laatste editie van het Klup magazine. Hier lees je ook het verhaal van Esther (46), de dochter van Drs. Van Montfort. Zij kreeg acht jaar geleden te maken met plotselinge haaruitval! 

Veluwe_Klup Klup nieuws

Klupnieuws: gepast (online) genieten

Klupnieuws: gepast (online) genieten
Het was weer een roerige week in Nederland. De maatregelen worden weer wat strenger en dit heeft invloed op ons allemaal. Desondanks wordt er nog volop (gepast) genoten van Klup activiteiten en vinden er honderden connecties (online) per dag plaats. Zeker nu vinden we dat mooi om te zien en wordt iedereen toch blij van de leuke activiteiten en ontmoetingen. 

Maar wat doe je dan. Nou, wat niet? Kluppers gingen gezellig naar de film, wandelen in Kijkduin, fietsen en ook werd er gewoon met elkaar gegeten. In klein gezelschap maar dat maakt het juist ook goed te doen en wel zo prettig nu!

Lees ook deze week weer ons laatste nieuws en maak eens online contact (stuur een contactverzoek). Veel leesplezier en geniet (gepast) van je weekend!  

Heb jij de Klup momenten al bekeken in de app?📸

Dagelijks worden er vele momenten geplaatst van de activiteiten die plaatsvinden via de app. Deze week stond toch wel in het teken van wandelingen. Langs de Kralingse plas, door de Zaanstreek en was er een Sightseeing over de Marker Wadden. Gezond, actief en veiliger krijg je het niet in de buitenlucht. Een perfecte activiteit voor nu! 

Limburg_Klup
Wijndomein_Klup
Yrseke_Klup

De mooiste coronaproof wandelingen in eigen land

We wandelen wat af in dit bijzondere jaar. Ook voor Kluppers is dit de favoriete tijdsbesteding nu de vakanties anders zijn dan normaal. We nemen je mee naar de mooiste wandelingen in Nederland. Natuurlijk coronaproof. Trek je wandelschoenen maar vast aan! Lees het hele artikel hier

Parool_Klup

Pensioen: Waarom we niet na (willen) denken over geld voor later

Pensioen? Eerder stoppen met werken? Voor veel mensen zijn dat zorgen voor later. Als we ons gezonde verstand gebruiken, weten we heus wel dat het slim is nu alvast na te denken over geldzaken voor later. Lees het hele artikel hier

Concert_Klup

Ga lekker naar de film in Eindhoven!

Zondag gaat klupper Petra naar de film After we Collided. Een film vol drama en romantiek over een stuk gelopen relatie.

Ameland_Klup

Toch liever naar buiten?

Irma gaat samen met drie andere kluppers naar een openluchtmuseum in Arnhem voor een speciale rondleiding. 

Jaap met een bericht vanuit Italië

Wij krijgen uiteraard veel vragen over corona en hoe Klup omgaat met de maatregelen. Gezondheid gaat boven alles dus volg de richtlijnen en let vooral op elkaar.  Jaap is deze week op reis met Kras in Italië en vertelt er meer over in deze videoboodschap. Lees hier meer informatie

Volg jij Klup al op Instagram?📸

Naast Facebook delen wij ook via Instagram leuke foto’s en verhalen. Klik op de foto hieronder en volg ons!

Ski_Strand

In de Kluplights

Klup update: corona maatregelen

Klup update: corona maatregelen
Afgelopen maandag heeft heel Nederland te horen gekregen dat de corona maatregelen weer aangescherpt worden. De teugels worden weer aangetrokken! Dit heeft natuurlijk ook invloed op Klup en de activiteiten in de app. Vanuit Italë heeft Jaap een videoboodschap ingesproken! 
Heb je een activiteit georganiseerd voor de komende drie weken? Overleg indien nodig met de locatie wat wel en niet mag, volg de richtlijnen en communiceer veranderingen duidelijk met de deelnemers in de activiteit. Mocht je vragen hebben of twijfel je wat te doen? Stuur dan vooral een mailtje naar help@kluppen.nl.

Wat kan wel? Ga er samen (gepast) op uit!
Gelukkig zijn er nog een hoop alternatieven te bedenken, zoals een fijne wandeling, fietsen of een lekkere kop koffie drinken ergens met een klein gezelschap. Houd je hierbij aan de richtlijnen van het RIVM en geniet op gepaste afstand, maar toch samen op de vertrouwde Klup manier.