Waarschijnlijk ben je op dit moment druk aan het Googelen in jouw zoektocht naar een activiteit in Amsterdam.

Ben je op zoek naar een activiteit in Amsterdam met vrienden? Of heb je liever een activiteit in Amstedam om alleen te doen? Wat voor activiteit in Amsterdam je ook zoekt – je bent aan het juiste adres.

Op deze pagina vindt je een eindeloze lijst aan inspiratie voor activiteiten in Amsterdam.

Deze lijst met activiteiten in Amsterdam is ingedeeld in de volgende categorieën:

👉 Activiteiten Amsterdam Centrum
👉 Activiteiten Amsterdam Noord
👉 Activiteiten Amsterdam Oost
👉 Activiteiten Amsterdam Zuid
👉 Activiteiten Amsterdam West

Zoek je liever op categorie? Dan hebben we hier nog een paar mooie activiteiten in Amsterdam voor je, die je zeker zult waarderen.

👉 Gekke Activiteiten Amsterdam
👉 Indoor Activiteiten Amsterdam

Activiteiten Amsterdam Centrum

Stadswandeling met gids door Amsterdam

Prijs: €10,- per persoon

Ontdek samen met kluppers de rijke historie van de Amsterdamse Jodenbuurt. Een combinatie van met elkaar wandelen en je mee laten slepen in de verhalen over deze buurt.📜🚶‍♀️

Amsterdam is altijd het centrum bij uitstek geweest van het Joodse leven in Nederland. Niet voor niets heeft de stad de bijnaam ‘Mokum’ gekregen, het Jiddische woord voor ‘plaats’. Sinds de zestiende eeuw vestigden zich verschillende Joodse gemeenschappen aan de oostkant van de stad. In de Joodse buurt werd handelgedreven, godsdienst beleden, geleefd, gespeeld en gewerkt. Na de oorlog is een groot deel van de buurt in verval geraakt en gesloopt, maar er is vandaag de dag nog genoeg te vinden dat herinnert aan de rijke historie van de Amsterdamse Jodenbuurt.

Locatie: Amsterdam Centraal

wandelen door de hofjes van de Jordaan

Prijs: €X,- per persoon

Op zoek naar een gezellige wandelroute in Amsterdam? Wandel dan samen een mooie hofjes route door de Jordaan. Ontdek verassende en intieme plekken. Midden in de levendige stad vormen de hofjes een oase van rust. Wel zo aardig om deze rust dan ook niet te verstoren. Je komt tijdens de wandeling regelmatig bordjes tegen met:  ‘U wordt vriendelijk verzocht niet te schreeuwen’. 

Locatie: Amsterdam Centraal

Bezoek het Stedelijk Museum

Prijs: €8,- per persoon

Het Stedelijk Museum voor moderne, hedendaagse kunst en vormgeving is er een om na het Rijksmuseum en Van Gogh Museum te bezoeken. Is het niet handig dat ze allemaal naast elkaar liggen?

Locatie: Bekijk in Klup app

Foam

Prijs: €4,25- per persoon

Dit is een leuke tip voor mensen die van fotografie houden.  Foam is namelijk een museum speciaal voor fotografie. Hier aanschouw je  werken van de meest wereldberoemde fotografen, en van opkomend talent. Per jaar zijn er ongeveer 16 verschillende tentoonstellingen, dus dit museum gaat je ook zeker niet vervelen. Er is altijd weer iets nieuws om naar te kijken!

Locatie: Bekijk in Klup app

Proeflokaal ‘t Blauwe Theehuis

Prijs: v.a. €2,50,- per persoon

Het blauwe theehuis is de plek om uren te blijven hangen. Kom op dit prachtige terras samen om te genieten van het speciale huisbier dat gebrouwen werd voor deze bijzondere plek: ’t Blauwe Theehuis Pils. Al bijna zolang als het Vondelpark bestaat is dit de plek waar mensen samenkomen om gezellig wat te drinken. Zoek dus een lekker plekje op het enorme terras en geniet!

Een flinke lik blauwe verf, een strak nieuw interieur en vrolijk passende parasols, onder andere. Iedereen is dus weer van harte welkom op dat prachtige terras in het Vondelpark. Je kan er komen jeu de boulen of een potje tafeltennissen maar het draait ook hier natuurlijk vooral om ons bier.

Locatie: Vondelpark 5, 1071 AA Amsterdam

Van Gogh Museum

Prijs: €19,- / gratis met museumkaart 

Dit is natuurlijk een hele bekende, maar een museum die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje.  Het blijft een aanrader om langs het Van Gogh Museum te gaan als je een activiteit wilt doen in Amsterdam.  Duik even helemaal in het leven dan de beroemdste Nederlandse kunstenaar. Je komt meer te weten over zijn leven en ontdekt meer schilderijen en tekeningen uit zijn collectie.

Locatie: Bekijk in Klup app

Tuschinski bioscoop

Prijs: €14,-

Waan je in deze bioscoop echt even terug in de tijd! Tuschinski is het theater voor de filmliefhebbers in Nederland. Met de rijke historie en de indrukwekkende architecteur heb je een unieke belevenis! Even wat anders dan een ‘gewone’ bioscoop. Extra leuk is om voor de film een tour nemen door het filmtheater. Op deze manier hoor je hoe het filmpaleis in 1921 is gebouwd en wat er zich daarna allemaal heeft afgespeeld.

Locatie: Bekijk in Klup app

Tropenmuseum

Prijs: €16,- per persoon / gratis museumkaarthouders

Nog zo’n geweldig museum in Amsterdam waar je een keer moet zijn geweest is het Tropenmuseum! Duik in de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. De objecten uit deze exposities vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal. Dit museum over wereldculturen is tevens gevestigd in één vaan de mooiste museumgebouwen van Nederland. Nog een extra reden dus om een bezoekje te plannen.

Locatie: Bekijk in Klup app

Amsterdam Light festival

Prijs: €?,- per persoon

Een festival waarbij de prachtige binnenstad van Amsterdam en de grachten letterlijk in de schijnwerpers komen te zijn. De natuur staat centraal in alweer de 9e editie van dit het Amsterdam Light Festival.  750 kunstenaars, ontwerpers en architecten worden elk jaar uitgedaagd om spectaculaire lichtsculpturen te creëren. Van 26 november tot 11 januari kan je dit lichtspektakel bewonderen.

Van lichtkunst kun je leren, het verlicht, vertelt verhalen en kan mensen met elkaar verbinden. Jong en oud, lichtkunst is voor iedereen. De natuur staat centraal in de negende editie van Amsterdam Light Festival. De natuur roept ons tot de orde. Ze is boos, maar doet tegelijk ook een handreiking tot nieuwe mogelijkheden. Deze avond worden beide kanten van de medaille te belicht: de gevaren en problemen, maar ook de mogelijke oplossingen.

Locatie: Amsterdam Centraal

Artis

Prijs: €24,- per persoon

De oudste dierentuin van Nederland kan natuurlijk niet aan dit rijtje ontbreken. Opgericht in 1838 en inmiddels een unieke dierentuin die zorgt voor een ontspannen middagje weg van de stadsdrukte. Sta verteld van het exotische leven en wandel ondertussen door prachtige tuinen. Geniet van het gezelschap van de giraffen, zeeleeuwen olifanten en jaguars.

 Locatie: Bekijk in Klup app

Stroopwafels eten op de Albert Cuypmarkt

Prijs: € ,- per persoon

Simpel, maar o zo lekker. Genieten van de geur en de smaak van een verse, warme stroopwafel op de Albert Cuypmarkt. Soms moet je jezelf even lekker verwennen. Maak er samen een gezellige middag van en struin lekker over de markt of maak er een mooie wandeling achteraan.

Locatie: Bekijk in Klup app

De negen straatjes

Prijs: € ,- per persoon

Persoonlijke favoriet blijft de Negen straatjes in Amsterdam. De wijk staat bekend om zijn negen zijstraatjes die de grachten van Amsterdam met elkaar verbindt. Je vindt er de meest bijzondere boetiekjes, leukste koffietentjes en schilderachtige monumenten. Een geliefde wijk dus om kleding, boeken, sierraden, vintage spullen en kunst aan te schaffen. Op deze site staat een handig overzicht van alles wat er te vinden is!

Locatie: Bekijk in Klup app

Ga naar een jordanees café

Prijs: € ,- per persoon

Genieten van de echte Amsterdamse gezelligheid? Bezoek dan één van deze kroegen in de Jordaan. Of bezoek ze allemaal en maak je eigen kroegentocht! Om van de echte Jordaan (en haar inwoners) te genieten ga je doordeweeks, vanaf een uur of vier in de middag. Dan ben je precies op tijd voor de frituur die voor je aan staat.

Locatie: Bekijk in Klup app

Het concertgebouw

Prijs: verschilt per voorstelling

Kijk, luister en ontdek. Dat doe je in Het Concertgebouw. Perfect voor een muzikaal en bijzonder avondje uit. Door het prachtige gebouw is het een ervaring die je niet snel meer zal vergeten! Klik hier om naar hun site te gaan en een concert uit te kiezen die helemaal bij je past.  

Locatie: Bekijk in Klup app

Bezoek het Anne Frank Huis

Prijs: €10 ,- per persoon

Een klassieker die natuurlijk niet kan ontbreken in het rijtje, het Anne Frank Huis. Erg indrukwekkend om echt even in de huid van Anne Frank te kruipen. Kleine tip is om de kaartjes vooraf vast online te bestellen. Dat scheelt weer wat wachten in de rij.

Locatie: Bekijk in Klup app

Amsterdams museum

Prijs: €15 ,- per persoon / gratis met stadspas of musuemkaart

We kunnen natuurlijk allemaal geen genoeg van Amsterdam krijgen. Ga daarom ook eens naar het Amsterdams Museum. Kom achter verhalen over de levendige hoofdstad die je nog niet eerder hoorde. Krijg een exclusieve kijk op het verleden, heden en de toekomst van deze metropool.

Locatie: Bekijk in Klup app

Waterfietsen op de grachten

Prijs: v.a. €10 ,- 

Waterfietsen op de grachten is misschien nog wel veel leuker dan ernaast te fietsen! Manoeuvreer je veilig door het grachtenverkeer en geniet van al het Amsterdamse moois waar je langskomt.

Locatie: Bekijk in Klup app

Heiniken experience

Prijs: €18 ,- 

Het verhaal van het beroemdste bier ter wereld. Ontdekt hoe een kleine brouwerij uit Amsterdam het meest favoriete biermerk ter wereld werd. Al in 1991 werd de brouwerij voor het publiek geopend als brouwerijtour en bezoekerscentrum. Dit groeide uit tot een van de populairste toeristische attracties van Amsterdam. Iets wat je zeker niet mag missen dus! 

Locatie: Bekijk in Klup app

Het Rijksmuseum

Prijs: €20,- / gratis met museumkaart of stadspas 

Het Rijksmuseum is natuurlijk ook één om niet te mogen vergeten in dit rijtje. Het grootste kunstmuseum van Nederland blijft indrukwekkend, zelfs als je er al een keer geweest bent. Het gebouw behoort tot het nationaal erfgoed en bevat een collectie van meer dan een miljoen stuks aan historische kunstvoorwerpen.

Locatie: Bekijk in Klup app

Een wandeling langs de oudste kroegen

Prijs: v.a. €10,- per persoon

Wat is er leuker dan om al drinkend de stad en haar geschiedenis te leren kennen? Verzamel een leuk gezelschap en ga er samen een middagje op uit. Op internet vind je op een snelle manier een leuke uitgestippelde route langs de alleroudste kroegen van Amsterdam. Zoek op: ‘8 x oude kroegen in Amsterdam’ en je hebt je route!

Deze route brengt je o.a. langs Proeflokaal De Ooievaar. Als je vanaf het Centraal Station de Zeedijk oploopt, zie daar al gelijk rechts op de hoek dit mini-proeflokaal. Deze stokoude kroeg uit de 18e eeuw mag zich de kleinste uit Nederland noemen. Met een beetje proppen past er maar liefst 30 man in! Er wordt hier geen muziek afgespeeld, dus geniet van het platte Amsterdamse geouwehoer onder het genot van hun eigen Ooievaar biertje. 

Locatie: Sint Olofspoort 1

Sloepvaren

Prijs: ongeveer €10,- per persoon

De zon die schijnt, drankje erbij en leuk gezelschap om je heen terwijl je zachtjes over het water glijdt. Dat is een middagje sloepvaren in Amsterdam. Amsterdam staat bekend om haar rijke geschiedenis en wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Dit heeft de stad te danken aan haar vele grachten en 1680 bruggen. Huur een sloep in Amsterdam en ontdek de Amsterdamse Grachten, het Ij of de Amstel.  De stad bewonderen vanaf het water, dat klink als een ideale middag in Amsterdam.

Locatie: Bekijk in Klup app

Winkelen

Prijs: €X,- per persoon

Trek je goede schoenen maar uit de kast, want Amsterdam bevat de beste winkelgebieden. Van koopjesjagen in grote modeketens tot aan schatzoeken in kleine boetiekjes. Met elk budget en elke smaak valt er altijd wat te vinden in Amsterdam. Ga jij voor chich, hip of budget? De P.C Hoofdstraat, De Kalverstraat en de Leidsestraat zijn de meest bekende winkelstraten. Maar de stad biedt natuurlijk nog veel meer.

Locatie: Bekijk in Klup app

Moco museum

Prijs: v.a. €13,- per persoon

Een gouden keuze voor een dagje in Amsterdam. In  het Moco museum vind je een breed scala aan moderne hedendaagse kunst. Het museum is opgericht met als missie kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek.   De kunstenaars blinken uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Het biedt inspiratie en geeft eye-openers. Je zult hier kunst ervaren die nergens anders te zien is! 

Locatie: Bekijk in Klup app

Bonbons halen bij Puccini

Prijs: v.a. €4,- 

Een ultieme tip die niet overgeslagen mag worden: haal bonbons bij Puccini. Een smakelijk souvenirtje  voor jezelf om met ieder hapje intens van te genieten. Hier bieden ze bijzondere en avontuurlijke smaaksensaties, zeker niet overslaan dus als je in Amsterdam bent. 

Locatie: Bekijk in Klup app

Op de dam zitten

Prijs: gratis

De Dam,  het historische hart van de stad.Een uitgelegen plek om gewoon lekker simpel een middagje neer te ploffen. Een beetje toeristen bekijken, duiven voeren en genieten van de markante gebouwen die aan het plein staan.

Locatie: Bekijk in Klup app

Het Vondelpark bezoeken

Prijs: gratis

Zowel geliefd bij Amsterdammers als bij toeristen. Genieten van een zonnige dag, mensen kijken en lekker luieren op het gras, dat is wat je hier perfect kan doen. Het is het grootste en populairste park van Amsterdam en heeft de status nationaal erfgoed gekregen. Liever niet in het gras zitten? Het park herbergt ook een selectie aan restaurant en cafés, een openluchttheater en een rozentuin met meer dan 70 soorten rozen. Een heerlijk gratis middagje in Amsterdam!

Locatie: Bekijk in Klup app

Het dak van NEMO op

Prijs: gratis

Amsterdam bovenaf bekijken? Bespaar wat centjes en klim het dakterras op bij NEMO. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de museumhaven. Het Centraal Station en de beroemde VOC-schepven van Amsterdam. Een niet te overtreffen ervaring!

Locatie: Bekijk in Klup app

Ontdek de archieven van de stad

Prijs: gratis

Dompel jezelf helemaal onder in de historie van de stad in het Stadsarchief. Eén van de weinige museums waar je gratis in kunt.  Van vervaagde foto’s en privé brieven tot geheimzinnige kaarten en kunstwerken. Deze collectie van voorwerpen uit het verleden van de stad laten je helemaal teruggaan in de tijd.

Locatie: Bekijk in Klup app

Een avondje poolen

Prijs: v.a. €9,- per uur per tafel

Een gezellige avondje poolen is natuurlijk ook nooit mis. Er zijn veel plekken in Amsterdam die geheel in het teken staan van de Poolkunst. Je kunt er eigenlijk altijd wel terecht om een balletje te stoten. Super gezellig om samen met iemand of een klein gezelschap  een eigen toernooit op te zetten.  Krijten die keu, en afstoten maar!

Locatie: Bekijk in Klup app

Scheepsvaartmuseum 

Prijs: € 16,50 óf gratis met museumkaart/stadspas

Houd je wel van wat educatiefs? Dan kan je ook het Scheepsvaartmuseum bezoeken! De collectie is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Bewonder hier circa 400.000 objecten waaronder scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. Een activiteit waarbij je 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis ontdekt. Ervaar hoe sterk deze is verbonden met de samenleving vandaag en van de toekomst.

Locatie: Bekijk in Klup app

Fietsen door de natuur

Prijs: €?,- per persoon

Tussen de massa’s toeristen, slalommende fietsers, piepende remmen en trams vergeten we soms dat een rondje natuur om de hoek ligt. Ben je vrij op een zonnige middag? Stap dan op die pedalen en trek van stad naar natuur! Op internet zijn tochtjes van een paar uur te vinden die niet veel conditie vereisen en vooral heel mooi zijn.

Wanneer je samen gaat fietsen is het leuk om er een ‘kleine’ picnic bij aan te plakken. Kleedje mee, allemaal een broodje en klaar ben je. Je kan het zo simpel of culinair maken als je wilt. Of je nou voor een boterham met kaas gaat of een wrap met zalm en roomkaas, het gaat om het samenzijn en de gezelligheid. Ontdek samen de mooiste natuurplekjes. 

Locatie: Amsterdam Centraal

Body worlds

Prijs: €19,50

Een andere leuke activiteit is om je mee te laten nemen op een fascinerende reis door het menselijk lichaam bij BODY WORDLS. Je leert er alles over je eigen anatomie met de meer dan 200 echte geplastineerde lichamen. Ruim 40 miljoen mensen gingen je al voor om deze prachtige tentoonstelling te bezoeken. Ben jij de volgende?

Locatie: Bekijk in Klup app

De Gouden Bocht

Prijs: Gratis

Nog een leuke gratis bezienswaardigheid in Amsterdam is ‘De Gouden Bocht’. Hier vormen de duurste grachtenhuizen van Amsterdam aan de Herengracht een erehaag voor de bezoeker. Om de dure gevel tegen de regen te beschermen en het hijsen eenvoudiger te maken staan veel panden wat voorover. Maak een lekkere wandeling, bewonder je samen over de pracht van deze huizen en drink daarna samen lekker wat op een bankje aan de gracht of in een lokaal caféetje. 

Locatie: Bekijk in Klup app

Rondvaart door de grachten

Prijs: €16,-

We noemden eerder al waterfietsen, maar wil je liever rustig zitten genieten en kijken zonder inspanning. Ga dan mee op één van de rondvaartboten door de grachten. Amsterdam vanaf het water bekijken is de beste en meest toepasselijke manier op alle bezienswaardigheden te zien. Laat in alle rust de schoonheid van de oude grachtenhuizen aan je voorbij trekken.

Locatie: Bekijk in Klup app

De Hermitage

Prijs: €18,- óf €2,50 met museumkaart

Toe aan een educatieve middag en een kijkje nemen in een andere cultuur? Bezoek dan De Hermitage. Dit is de Nederlandse vestiging van het wereldberoemde museum in Sint-Petersburg, Rusland. Een tentoonstellingsruimte en cultureel educatief centrum met een focus op de Russische geschiedenis en cultuur. Je vindt hier niet alleen schilderijen, maar ook grafische werken, sculpturen en archeologische ontdekkingen. Daarnaast kan je de permanente presentatie bekijken die de relatie tussen Nederland en Rusland beschrijft.

Locatie: Bekijk in Klup app

Het Stedelijk Museum bezoeken

Prijs: €18,50 óf gratis met museumkaart

Het bekendste museum van Amsterdam kunnen we natuurlijk niet onbenoemd laten in dit rijtje. Het Stedelijk Museum werd in 1874 opgericht door een groep Amsterdammers. Zij schonken hun geld en kunstcollecties om in de hoofdstad een museum op te richten dat gewijd zou zijn aan moderne kunst. En dat is ze gelukt, want in het het Stedelijk Museum in Amsterdam kan je moderne en hedendaagse beeldende kunst en vormgeving ontdekken en beleven. Kunstwerken en tentoonstellingen wisselen zich hier regelmatig af. Bekijk op de site welke prachtstukken te zien zijn.

Locatie: Bekijk in Klup app

Fietsen over de grachten van Amsterdam

Prijs: €5,- per persoon

Erg voor de hand liggend misschien, maar wel heerlijk om te doen: langs de mooiste grachten van Amsterdam fietsen! Met een heerlijk zomers briesje of de frisse winterlucht, het blijft een echt ‘Ik ben in Amsterdam’ momentje. En kleine tip voor wanneer je een fiets huur: check wel even goed of je fietsbel werkt…

Je kan samen een leuke fietsroute op internet zoeken, maar je kan natuurlijk ook op gevoel fietsen! Gewoon de grachten blijven volgen, en dan weet je dat je de goede kant op gaat. Een heerlijke budgetproof activiteit die je een gezellige onbezorgde middag bezorgd.

Locatie: Amsterdam Centraal

Samen naar Paradiso

Prijs: verschilt per voorstelling

Een anders superleuk uitje is op het poppodium in Amsterdam te bezoeken. Paradiso is een podium in een voormalige kerk aan het Leidseplein. Een poppodium, nachtclub en cultuurpaleis in één. Het biedt meer dan alleen popconcerten, het podium is er dus zeker niet alleen voor muziek. Van politieke debatten tot modeshows, wetenschappelijke discussies en boekpresentaties: ze zijn al bijna vijftig jaar een plek waar we artiesten, kunstenaars, opiniemakers en publiek samen brengen.

Locatie: Bekijk in Klup app

Melkweg

Prijs: verschilt per voorstelling

Nog zo’n leuk poppodium is De Melkweg. Een poppodium en cultureel centrum met live- muziek, film en festivals. Sinds 1973 is het open als cultureel centrum. Een multidisciplinair centrum met ruimte voor alle muziekstijlen. Vele grote artiesten uit het binnen en buitenland traden hier al op. Maar naast grote namen zie je hier ook opkomend talent voorbijkomen. Dus plan een avondje uit en laat je meeslepen op een muzikale en culturele reis.

Locatie: Bekijk in Klup app

Een ijsje halen

Prijs: €2,50 per persoon

Simpel, maar dat zijn soms de leukste dingen om te doen! Het zorgt in de zomer voor de nodige verkoeling, maar ook met minder weer blijft die frisse of romige smaak een genot van de dag. Trek er samen op uit om langs de beste IJssalons van Amsterdam te struinen. IJs, terras, zon en goed gezelschap zorgen gegarandeerd voor een geslaagde middag.

Locatie: Bekijk in Klup app

Melkweg

Prijs: verschilt per voorstelling

Nog zo’n leuk poppodium is De Melkweg. Een poppodium en cultureel centrum met live- muziek, film en festivals. Sinds 1973 is het open als cultureel centrum. Een multidisciplinair centrum met ruimte voor alle muziekstijlen. Vele grote artiesten uit het binnen en buitenland traden hier al op. Maar naast grote namen zie je hier ook opkomend talent voorbijkomen. Dus plan een avondje uit en laat je meeslepen op een muzikale en culturele reis.

Locatie: Bekijk in Klup app

Amsterdam vanaf boven

Prijs: €12,50,-

A’DAM LOOKOUT is een observatiedek die je een indrukwekkend panoramisch uitzicht geeft over Amsterdam. Spot vanaf grote hoogte de beroemde grachten, het unieke polderlandschap, de dynamische haven en het historische centrum van de stad. De interactieve tentoonstelling zal je nog wat leuke achtergrond informatie geven over alles wat je ziet. Zelfs de lift is al spectaculair. Binnen 20 seconden brengt hij je van de 1e naar de 20e verdieping.

Locatie: Bekijk in Klup app

Ontbijten buiten de deur

Prijs: kan gratis

Voor de vroege vogels en ochtendmensen onder ons. Ga samen ontbijten in Amsterdam, want een goed begin is het halve werk! Zoek een leuk ontbijtcafé op, of als je het goedkoper wilt maken: ga voor een zelfgemaakt ontbijtje in het park. Smeer je broodjes en kies een lekker bankje uit om in alle rust te zien hoe Amsterdam uit de ochtend slaap ontwaakt!

Locatie: Bekijk in Klup app

Bezoek World Press Photo

Prijs: €12,50,- óf gratis met museumkaart/City Card

Op zoek naar een indrukwekkend uitje in Amsterdam? Bezoek dan de tentoonstelling van de World Presss Photo.  Ieder jaar tonen zij ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen in de Grote Kerk op de Dam.

Locatie: Bekijk in Klup app

Struinen door de Hortus Botanicus

Prijs: €9,50,-

Eén van de grootste Botanische tuinen van Europa, gewoon te vinden midden in Amsterdam! Een harmonieuze plek waar je de schoonheid van planten op verschillende manieren kan ervaren. De Hortus heeft een rijke historie en veelzijdige collectie aan planten. Naast zeldzame planten en bloemen kun je er ook genieten van een drankje op het terras.

Locatie: Bekijk in Klup app

Bezoek de Noordermarkt

Prijs: entree gratis

Een markt bezoeken is natuurlijk de ideale manier om het lokale leven van dichtbij mee te maken, zonder dat je er een stuiver hoeft uit te gaven. De Noordermarkt is verreweg de meest sfeervolle van allemaal. Gelegen midden in de historische wijk de Jordaan is deze kleurrijke en gezellige markt te vinden. Iedere zaterdag en maandag kun je er terecht voor een groot aanbod aan antiek, hedendaags design, ambachtelijke en duurzame producten, nieuwe en vintage kleding, lekkere hapjes en veel meer.

Locatie: Bekijk in Klup app

Activiteiten Amsterdam Noord

IJ-Hallen

Prijs: €5,- per persoon

Vintage en tweedehands items inslaan? Dan ben jij bij de IJ-Hallen op de perfecte plek. Dit is namelijk de leukste maandelijkse rommelmarkt van Amsterdam! Een perfecte plek als je het leuk vindt om op verbogen schatten te jagen.

Locatie: Bekijk in Klup app

De Tolhuistuin

Prijs: €?,- per persoon

Een culturele oase in Amsterdam Noord, De Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats. Op het terrein vind je een concertzaal, restaurant, tuin, tuinhuis, dansschool, ateliers en werkplekken. Culturele programma’s van concerten, voorstellingen tot hip hoplessen en moestuin-workshops komen hier voorbij. Een keer wat anders dan de drukke Dam in Amsterdam te bezoeken.

Locatie: Bekijk in Klup app

Pluk de Nacht – Openlucht Filmfestival

Prijs: €X,- per persoon

Dit is één van de gratis festivals waarbij het is gelukt om de intieme vrolijke sfeer vast te houden. Terwijl je naar de film kijkt die op het grote scherm wordt vertoond, voel je de zomerse avondbries en geniet je ondertussen stiekem van de sterrenhemel. Neem naast popcorn ook een dekentje mee

Locatie: Bekijk in Klup app

Wandelen over het NSDM-werf

Prijs: €X,- per persoon

Een wandeling buiten de gebaande paden van de stad…  Ooit was het de grootste scheepswerf ter wereld. Tegenwoordig is de rommelige werf met zijn roestige loodsen en het weerbarstige beton is inmiddels het ideale decor voor een nieuwe generatie creatieveling en ondernemers geworden. Het hele jaar door is er een indrukwekkend Street Art museum wat je kan bezoeken, vinden er festivals plaats en kan je bij horeca tentjes genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad.

Locatie: Bekijk in Klup app

Lekkerste pizza van de stad eten!

Prijs: v.a. €6,50,- per persoon

Altijd lekker en gezellig is samen pizza eten! Door zijn eenvoud kan dit niet misgaan. Kiezen jullie een pizzeria met open keuken of gaan jullie zo druk aan de klets dat dat niet uitmaakt. Het leven is te kort om een overheerlijke geur en smaak van een verse pizza over te slaan. In elke wijk van de stad zijn er goeie tentjes te vinden. Van Oud West, en De Pijp tot aan Amsterdam Oost.

Locatie: Bekijk in Klup app

Stadstrand Pllek 

Prijs: v.a. €6,50,- per persoon

Je zou het niet zo snel bedenken om het strand op te zoeken in Amsterdam, maar toch is het mogelijk! Heerlijk dat zand tussen je tenen voelen zonder de stad te hoeven verlaten. Strijk neer bij Plekk waar je van de zon en van het panoramische  uitzicht op het IJ kunt genieten. Deze plek trekt een divers publiek: van hippe creatievelingen, jonge Amsterdammers tot aan oudere buurtbewoners.

Bewust leven gaat verder dan een gezonde levensstijl en verantwoord eten. Ervaar het magische eilandgevoel midden in de stad.
Stadsstrand Pllek wil mensen inspireren, prikkelen en kennis laten maken met andere culturen. Gedurende het hele jaar programmeert Pllek daarom op eigen wijze een verscheidenheid aan culturele events, van live muziek concerten tot en met inspirerende films.

Locatie: Bekijk in Klup app

Het EYE Filmmuseum

Prijs: €11,- per persoon

Het Eye Filmmuseum is voor iedereen die van film en kunst houdt. Het gebouw alleen al is een blikvanger op zich. Per jaar presenteert Eye vier grote wisselende tentoonstellingen. Zo ontdek je topstukken uit de collectie van het filmmuseum of bekijk je filmapparaten die belangrijke momenten in de geschiedenis van de cinema markeren. In de bioscoopzalen zijn nieuwe films en de mooiste filmklassiekers te zien, vaak voorzien van live muziek, een lezing of een speciale gast. De gratis pond brengt je dag en nacht in enkele minuten naar de overkant. Dus een goed bereikbare activiteit!

Locatie: Bekijk in Klup app

Kaasproeverij bij fromagerie Kef

Prijs: €28,50,- per persoon

Als je van kaas én wijn houdt is Fromagerie Kef in Amsterdam Noord de perfecte plek. Gezellig gelegen aan het Van der Pekplein, kun je tijdens je wandeling neerstrijken voor een bordje bijzondere kazen. Elke week maken ze een zorgvuldige selectie van de beste kazen. Deze serveren ze met alle achtergrondverhalen waardoor ze nog lekkerder smaken!

Locatie: Bekijk in Klup app

Activiteiten Amsterdam Oost

Wandeling door Amsterdam Oost

Prijs: gratis

We gaven al de tip om te wandelen over de NDSM-werf. Om het af te maken kun je op een andere dag terugkomen om langs de leukste plekjes van Amsterdam-Oost te wandelen! Amsterdam heeft namelijk zo veel meer te beieden dan alleen de Kalverstraat, Leidspeplein en de dam. Met enigzins goed weer is het en perfect moment om op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe plekken te vinden. 

 Amsterdam-Oost is de wijk die bewijst dat een multiculturele samenleving wel degelijk mogelijk is. De wijk waarin de oer-Hollandse kaas staat te verkopen naast de Turkse supermarkt. Het aanbod in Amsterdam-Oost varieert van trendy clubs, cafés en broedplaatsen, Surinaamse supermarkten, traditionele Turkse bakkerijen tot Aziatische lunchrooms.

Locatie: Linnaeusstraat 29

Verse kibbeling eten op de Dappermarkt

Prijs: €3,- per persoon

Naast stroopwafels is Kibbeling natuurlijk ook zo’n typisch Nederlandse lekkernij! Heerlijk om op deze buurtmarkt het zonnetje te genieten van een warm bakje kibbeling. En natuurlijk wel extra saus bestellen

Locatie: Bekijk in Klup app

Jaap Eden Ice Rink

Prijs: v.a. €7,- per persoon

In de zomer kan je hier languit in een ligstoel genieten van de zon en in de winter kan je hier over het ijs heen glijden. Na het schaatsen heerlijk bijkomen met een warme chocomelk rond de open haard of jezelf verkoelen met een ijskoud drankje. Ongeacht het seizoen waarin je komt, je voelt je altijd welkom. Ook wanneer je niet wilt schaatsen kan je genieten van een lekkere lunch of een avondmaaltijd in een bijzondere omgeving.

Locatie: Bekijk in Klup app

Pure Markt op zondag

Prijs: gratis

De Pure Markt is een reizende zondags markt te vinden op drie vaste, groene, autovrije locaties in Amsterdam. Je vind er ambachtelijke ondernemers die je met passie informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces van hun product. Niet alleen voor je boodschappen ga je naar de Pure Markt, maar ook voor een sappige burger, een koud biertje of een heerlijk stukje taart met koffie. Kom lekker zitten op de gezellige terrassen of neem plaats op het gras terwijl je naar live muziek luistert.

Locatie: Bekijk in Klup app

Eten en toneel bij het TapasTheather 

Prijs: v.a €7,- per persoon

Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van alle originele eettentjes:  Bij het TapasTheater beleef je ook een unieke avond uit eten. Korte theathershows (maximaal 20 minuten) bezoeken terwijl je tussendoor kleine hapjes eet, hoe leuk is dat?

Kies 2, 3 (of 4) voorstellingen in verschillende genres zoals cabaret, mzuiek, toneel of musical. negen keer per avond begint een nieuwe voorstelling. Beslis zelf of je voor de voorstelling eet, of liever tussendoor of erna. 

Locatie: Bekijk in Klup app

Activiteiten Amsterdam Zuid

Geitjes knuffelen in het Amsterdamse bos

Prijs: €X,- per persoon

Knuffelen met geitjes in het Amsterdamse bos, deze tip kan je bijna niet afslaan. Na een bezoekje aan Geitenboerderij Ridammerhoeve zit je weer helemaal lekker in je vel! Jonge geitjes voeren met een flesje melk en daarna genieten op het terras met gerechten die bereid zijn van verse boerderijproducten. Een dagje op helemaal van op te knappen.

Locatie: Bekijk in Klup app

Workshop kaas maken

Prijs: €49,50,- per persoon

Eerder gaven we al de tip om de Geitenboerderij te bezoeken. Hier kan je ook  meedoen met een workshop kaas maken! Leer je eigen geitenkaasje maken in de enige echte kaaskelder. Sluit de middag af met een heerlijke geitenkaasfondue. Boeken maar voor een gezellig, leerzaam en smakelijk middagje.

Locatie: Bekijk in Klup app

Pannenkoeken eten in het Amsterdamse bos

Prijs: v.a. €5,- per persoon

De perfecte plek om na een prachtige wandeling te genieten van pannenkoeken. Want éen ding is zeker, die twee dingen horen gewoon bij elkaar; de prachtige natuur en zo’n overheerlijke pannenkoek. Bij Boerderij Meerzicht staan 55 soorten pannenkoeken op het menu. Dus dat  betekent lekker vaak wandelen om alle soorten een keer uit te proberen!

Vanaf de boerderij kun je verschillende wandelingen maken zoals een rondewandeling langs de Meerzicht eilanden of een leuke wandelroute naar de Grote Speelweide waar van alles te doen is.

Locatie: Koenenkade 56
1081 KG Amsterdam

Wandeling Amsterdamse bos  

Prijs: gratis

Een bos dat verschillende natuurlijkgebieden rijk is. In het Amsterdamse Bos kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn zeven wandelroutes die je door de natuurgebieden heen leiden. Glooiende grasvelden, hoogteverschillen of langs Schotse Hooglanders lopen. De illusie van een oneindig bos, dat is wat je hier ervaart. Heerlijk voor een middagje buitenlucht in Amsterdam. 

Locatie: 1182 DA Amstelveen

Theaterfestival De Parade  

Prijs: €8,50,- entree

Eens in het jaar strijkt het rondreizend theatherfestival weer neer in het Martin Luther Kingpark. Gezellig uitje voor liefhebbers van theather eten & drinken. En laat Kluppers nou net van deze gezelligheid houden!

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er  live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op het Paradeterrein.

Locatie: 1182 DA Amstelveen

Comedy show Toomler

Prijs: €2,50,- per voorstelling

Toomler is een Theatercafé voor en door comedians waarbij het publiek zich kan laten verrassen en vermaken. Amsterdam is het thuishonk waar talent een podium wordt geboden om ideeën uit te proberen en een basis te leggen voor de stap naar de theaters in Nederland. Een show is hier een echt verrassingspakket: je weet nooit van tevoren wie er precies komen spelen. Dus laat het gebeuren en geniet van deze vrolijke activiteit.

Locatie: Bekijk in Klup app

Het bostheater

Prijs: €?,- per persoon

In de zomermaanden wordt er in het Amsterdamse bos uitgepakt met een groots decor. In de openlucht onder de sterren genieten van de mooiste theater en muziekvoorstellingen. Dat kan bij het Amsterdamse Bostheater.

Locatie: Bekijk in Klup app

Kanovaren in het Amsterdamse bos

Prijs: €6,- per persoon

Ontdek het bos op een unieke manier! Huur een kano en laat je over het water glijden. Al peddelend lijkt het net of je je op het Amazonegebied begeeft. Op de Grote Speelweide aan  de Grote Vijver is de kanoverhuur te vinden. Er is een speciale kanoroute uitgezet, dus verdwalen zal niet gebeuren. Wel even zorgen dat je kleren droog blijven (of juist niet).

Locatie: Bekijk in Klup app

Gratis lunchconcert

Prijs: Gratis

Eerder gaven we al de tip om het Concertgebouw te bezoeken als activiteit. Echter kan het zijn dat je liever niet al te veel geld uitgeeft. Dan is het gratis lunchconcert een leuk alternatief. Hier kun je van september tot juni  een briljante sessies van 30 minuten bijwonen, gratis en voor niks!

Locatie: Bekijk in Klup app

Activiteiten Amsterdam West

Rollende keukens

Prijs: Entree gratis

Nog zo’n leuk evenement in Amsterdam is Rollende keukens. De mooiste trucks, caravans en bussen zijn opgezet als kleine keukentjes. Foodtrucks met de heerlijkste gerechten en de lekkerste drankjes zijn hier in overvloede. Een zonnetje, leuke aankleding, live-muziek en lekker eten is voor velen een goede reden om eens een kijkje te komen nemen.

Je kan het zo laat en duur maken als je wilt. Ga met een klein gezelschap of met meerdere kluppers. De sfeer zorgt ervoor dat jij je hier op je plekje voelt! De ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen en kennis met elkaar te maken.

Locatie: 

Amsterdamse Wijn Festival

Prijs: € ,- per persoon

Wie van wijn houdt, zit hier zeker goed. Met drie dagen lang meer dan 5.000m2 aan wijnbeleving heb jij wat leuks te doen in Amsterdam! En er is meer dan alleen wijn proeven: doe mee met een wedstrijd druiven stampen, volg een workshop onder leiding van een wijnboer en doe mee met de enige echte wijnquiz! Ook zijn er live DJ’s en en bandjes waarop lekker gedanst kan worden. Natuurlijk kan je ook je favoriete flesje mee naar huis nemen. Met meer dan 300 wijnen zit er vast wat lekkers tussen voor je.

Locatie: Bekijk in Klup app

Lokale brouwerij bezoeken

Prijs: € ,- per persoon

Naast de toeristische Heineken Brouwerij, zijn er ook een aantal kleinschalige brouwerijen in de stad! Bezoek bijvoorbeeld  Brouwerij Troost in het Westerpark. Naast een rondleiding kan je hier natuurlijk ook gewoon op het terras genieten van een vers gebrouwen biertje. Een gezellig sfeertje met uitzicht op de molen, dat maakt dit een perfect uitje in eigen land!

Locatie: Bekijk in Klup app

Spelletjes spelen in de TonTon club

Prijs: €5,- per persoon

Het speelparadijs voor volwassenen. Het doel van  ‘TonTon’ is om volwassenen te laten spelen. Op drie verschillende locaties in Amsterdam kan je weer genieten van spelletjes. Een echte aanrader dus voor competativelingen die gek is op arcade, Mario Kart, Monopoly & meer!

Locatie: Bekijk in Klup app

Foodhallen

Prijs: Entree gratis

De perfecte plek om met leuk gezelschap te eten. En dat is niet alleen omdat je door de verschillende foodstands genoeg keuze hebt aan allerlei lekkers. Ook het markante gebouw en de gemoedelijke sfeer maken het een bezoekje waard! Iedereen voelt zich hier gelijk thuis. 

Deze markhal is de plek voor een ontspannen maaltijd, snack of gewoon een drankje met andere kluppers. Er staan zo’n 20 straatvoedingsverkopers die alles serveren, van houtgestookte pizza’s tot Vietnamese zomerbroodjes en Griekse meze tot ambachtelijke hamburgers van enkele van de meest geliefde keukens van Amsterdam.

Locatie: Bellamyplein 51,
1053 AT AMSTERDAM

Bezoek de Ten Katemarkt

Prijs: gratis

DIt is een van de bekendste markten in Amsterdam-West. Je kunt er natuurlijk van alles krijgen en het is altijd leuk om even naar de markt te gaan. Van de mooiste bloemen, lekkere groenten tot aan vers fruit. Voor een prikkie kan je het hier halen. Ook leuk om daarna nog even over de Kinkerstraat te lopen. Hier vind je allerlei leuke zaakjes en koffietentjes.

Locatie: Bekijk in Klup app

Osdorp

Prijs: gratis

Naast de toertistische plekken in het stadcentrum is er nog zoveel meer te ontdekken, zien en te proeven. Zo heeft Osdorp ook heel veel leuke verborgen plekjes en restaurants. Naast de vele winkels op en rondom het Osdropplein, leent deze buitenwijk zich perfect aan een culinaire wandeling.

Locatie: Bekijk in Klup app

Shop op de Maker Market

Prijs: entree gratis

Nog zo’n bijzondere plek waar je handgemaakte producten vindt, geproduceerd met liefde en vakmanschap. Deze concept store in de Hallen is de plek om unieke producten te kopen van lokale makers en hun verhalen te ontdekken. Een keer per maand wordt deze knusse weekendmarkt georganiseerd. Je vindt er duurzame merken van echte makers uit Amsterdam en omstreken. De markt vindt plaats in de monumentale passage van De Hallen Amsterdam, een prachtig gerenoveerde tramremise.  

Locatie: Bekijk in Klup app

Bioscoop het Ketelhuis

Prijs: €11,-

Goede Nederlandse films met een diepere boodschap. Dat is wat ze bij Bioscoop het Ketelhuis draaien. Net even weer wat anders. Het Ketelhuis bevindt zich op het terrein van het Westergasfabriek in het Westerpark.

Locatie: Bekijk in Klup app

Barbecueën in het Westerpark

Prijs: €?,- per persoon

Trommel wat kluppers op, doe inkopen en plof neer in het Westerpark. Normaal gesproken zouden we hier natuurlijk het Vondelpark noemen, maar helaas is dat verleden tijd. Daarom gaan we deze zomer massaal naar het Westerpark voor deze gezelligheid. En natuurlijk wel netjes je troep opruimen!

Loop samen langs de winkel of zorg dat ieders wat meeneemt. De één zorgt voor het drinken, de ander voor het vlees en iemand die een lekkere salade klaarmaakt. Je kan het zo duur en gek maken als je wilt. Ideaal!

Locatie: Bellamyplein 51,
1053 AT AMSTERDAM

Gekke Activiteiten Amsterdam

Eten op vuurtoreneiland

Prijs: € ,- per persoon

Een etentje dat meer lijkt op een avontuurlijke minivakantie…! Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is het Vuurtoreneiland te vinden dat alleen per schip te bereiken is. In de zomer is het ‘eten in en van de natuur’ wanneer je in de transparante glazen kas zit. In de koudere maanden wordt er gegeten in het winterrestaurant, waar de intimiteit en de warmte wordt opgezocht met een haardvuur en deken. Wij zeggen: boeken maar

Locatie: Bekijk in Klup app

Mueseumnacht 

Prijs: €22,50 per persoon

Musea die van 19:00u tot 02:00u hun deuren openen voor bezoekers. Dat is wat er elk jaar op de eerste zaterdag van november gebeurt tijdens de Museumnacht Amsterdam! Fiets kriskras door de stad om de speciale programma’s bij de vele musea die Amsterdam rijk is ervaren. Geniet van onder andere muziek, workshops en speciale rondleidingen.

Locatie: Bekijk in Klup app

Eten in het donker

Prijs: v.a. €15,- per persoon

Bij Ctaste is het volledig donker: communiceren, proeven, horen, ruiken en voelen zal je totaal anders gaan ervaren. Je eten wordt hier geserveerd door blinden en slechtzienden. Een beleving voor een bijzondere dag in Amsterdam! Smaak en genieten staat centraal in dit bijzondere restaurant. Je kan er terecht voor een diner, high wine, high beer, high tea, brunch of proeverij.

 Locatie: Bekijk in Klup app

Escaperoom

Prijs: v.a. €10,- per persoon

Een steeds populairdere activiteit in Amsterdam is een Escaperoom. Perfect voor de mensen die op zoek zijn naar wat ‘actiefs’ en die hun brein graag breken over raadsels. In deze game zit je namelijk opgesloten in een kamer en moet je een reeks puzzels oplossen om je weg naar buiten te vinden. Hoe gaaf om samen te doen? En laat Amsterdam nou net de stad zijn met het grootste aantal Escape Rooms!

Locatie: Bekijk in Klup app

Open ateliers Jordaan

Prijs: €X,- per persoon

Om het jaar zetten kunstenaars en designers op en rond het stadsdeel de Jordaan hun deuren open voor publiek. Gedurende drie dagen ontvangen zij wel honderden bezoekers. Een bijzonder kunstevenement dat je niet snel zult vergeten!

Locatie: Bekijk in Klup app

Intuïtief schilderen

Prijs: v.a. €25,- per persoon

We gaven net al de tip van een schilderworkshop, maar voor een originele middag is het nog leuker om te gaan voor een workshop intuïtief schilderen. Intuïtief schilderen kan omschreven worden als schilderen op gevoel, werken vanuit spontaniteit en impuls. Een mooie manier om je hoofd leeg te maken, te luisteren naar je gevoel, daarop te vertrouwen en je handen verder het werk te laten doen. Er ontstaat vanzelf een schilderij zonder dat je het wist wat het ging worden. En het gaafste is: dit schilderij zegt iets over jouw persoonlijkheid.

Locatie: Bekijk in Klup app

VR-Experience

Prijs: v.a. €19,95 per persoon

Stap in een nieuwe wereld en ervaar wat ‘virtual reality’ te bieden heeft. Grenzen vervagen tussen de echte en virtuele wereld. Het gevoel om volledig in een andere wereld te stappen was nog nooit zo dichtbij. Bij de VR Room wordt je meegenomen op ontdekkingsreis door deze spannende virtuele wereld. Ga er samen met kluppers heen en beleef een uniek, hilarisch en onvergetelijk dagje uit. Het is namelijk leuk voor jong en oud!

Locatie: Bekijk in Klup app

Traditionele proeflokalen bezoeken

Prijs: €?,- 

Amsterdam bevat genoeg ‘proeflokalen’.  Geliefde plekken voor een borreltje na het werk. Deze traditie stamt uit de 16e eeuw waarin er al jeneverstokerijen in de stad waren. In hun oudste vorm waren dat branderijen waar medicinale korenbranderwijn werd gemaakt. Bij deze stokerijen konden klanten ter plekke een glaasje proeven. Nu dus veranderd is plekken om een lekker borreltje te nemen. Leuk om elkaar in een proeflokaal te ontmoeten en te proosten op een gezellige namiddag.

Locatie: Bekijk in Klup app

Verborgen kerk

Prijs: gratis

Achter de gevel van het mooie grachtenhuis Oudezijds Voorburgwal 40 schuilt een geheim: een huiskerk van in het nauw gedreven katholieken. In het Ons Lieve Heer op Solder- museum volg je de sporen van de katholieken die in het protestantse Amsterdam van eind 16e tot eind 18e eeuw hun geloof alleen in het geheim mochten belijden. De zolderkerk bevindt zich nog in de originele toestand.

Locatie: Bekijk in Klup app

Dineren in temperatuurgroepen

Prijs: v.a. €14,-

Een bijzonder restaurantconcept waarbij je je gerechten uitkiest op temperatuur. De chefs nemen je mee op een culinaire 360 graden reis. Bij C. Amsterdam laten ze je zien hoe belangrijk temperaturen zijn voor bereidingen. Ervaar hoe smaak en textuur verandert bij bereidingen op 20-, 80-, 100-, of 200 graden. Een keer wat anders dan een standaard voor-, hoofd-, of nagerecht.

Locatie: Bekijk in Klup app

Oesters eten

Prijs: €15,- per persoon

Bourgondisch genieten? Je zal het niet zo snel bedenken, maar Amsterdam heeft ontzettend hippe plekjes om oesters te eten. Misschien ben jij er ook gek op, of wil je eens out je comfort zone gaan en een keer wat anders proveren. Of je er nou één, twee of meer eet, met een glas wijn of bubbels erbij maak je er een gezellig middagje van.  Bezoek bijvoorbeeld Brut de Mer, de eerste seafood bar in De Pijp.

Locatie: Bekijk in Klup app

Kattencafé

Prijs: €3,- per persoon

Koffie drinken terwijl je kopjes krijgt van je lievelings(huis)dier. Het kan, in de enige echte kattencafé van Amsterdam. Betaal een bescheiden bedrag en vul twee uur lang je hart met de liefde van deze katten. Je kan er ook genieten van taarten, andere zoetigheden of een lekkere lunch. Om ervoor te zorgen dat het een paradijs blijft voor de katten is het wel zo netjes om je aan de huisregels te houden.

Locatie: Bekijk in Klup app

Reserveer een Whiskey proeverij

Prijs: €15,- per persoon

Voor wie Whisky kan waarderen is een bezoekje aan een whiskeybar een leuk uitje! Ga bijvoorbeeld naar de L&B whiskeybar. Dit is al meer dan 35 jaar het Whiskycafé van Amsterdam. De eigenaar vertelt hier met volle passie over deze sterke drank! Misschien heb jij er na deze leuke middag ook wel een nieuwe hobby bij…

Locatie: Bekijk in Klup app

Koreaans barbecueën 

Prijs: €29,90,- per persoon

In de Pijp vind je Miss Korea Barbecue. Hier kan je onbeperkt Koreaanse specialiteiten bestellen om deze vervolgens zelf klaar te maken. Een leuke manier om in Amsterdam op  een bijzondere en interactieve manier uit eten te gaan.

Locatie: Bekijk in Klup app

Sloepen Rally Amsterdam

Prijs: €37,50,- per persoon

Een puzzeltocht, maar dan op het water! In verschillende sloepjes strijden jullie tegen elkaar op de mooie Amsterdamse grachten. Bij aankomst worden er teams gemaakt met maximaal 6 personen per sloep, die het tegen elkaar op zullen gaan nemen. Perfect voor een origineel dagje samen!

Gedurende de tocht maakt elk team gebruik van navigatiemiddelen om op de juiste plekjes terecht te komen. Op verschillende plekken dienen vragen en opdrachten uitgevoerd te worden. Je vaart o.a. langs de Prinsengracht, ’t Singel, Herengracht en de Brouwersgracht. 

Locatie: Bekijk in Klup app

Indoor Activiteiten Amsterdam

Schilderworkshop

Prijs: v.a. €25,- per persoon

Natuurlijk kan je in plaats van alleen maar naar kunst te kijken, ook zelf aan de slag gaan om een meesterwerk te creëren. In Amsterdam heb je veel mogelijkheden om een leuke schilderworkshop te volgen. Geen zorgen, gelukkig hoeven we niet allemaal de nieuwe Van Gogh te worden. Want het plezier van samen schilderen is natuurlijk het belangrijkste!

Locatie: Bekijk in Klup app

Pottenbakken

Prijs: v.a. €35,- per persoon

Is dat niet een beetje oudbollig…? Zeker niet! de grote keramiekstudio’s zitten de cursussen tegenwoordig bomvol. De Blauwe Schuit is een leuke plek om gezellig samen met kluppers je eigen beker of vaas te maken op die welbekende draaischijf. Een oeroude techniek waar geen ervaring voor nodig is. Je wordt namelijk begeleid door een echte kunstenaar. En voor je het weet heb jij je eerst pot of schaal gemaakt.

Locatie: Bekijk in Klup app

De Drie Graefjes

Prijs: v.a. €3,50,- per persoon

Eén van onze favoriete plekjes om een heerlijk middagje te zitten. Voor ontbijt, lunch of een heerlijk stuk taart ben je hier aan het juiste adres! Als bijna 20 jaar is De Drie Graefjes een begrip in Amsterdam. De Red velvet cake hier is de beroemdste van Amsterdam. Maar naast de bakkerij serveert de lunchroom de lekkerste gerechten. En het fijnste: iedereen voelt zich gelijk thuis in deze sfeervolle plek. Ideaal om elkaar te leren kennen of gezellig bij te kletsen! 

Kwaliteit, service en homemade producten – dit is waar De Drie Graefjes voor staat. Met hun riante ontbijt- en lunchgerechten tot aan  producten uit hun eigen American Bakery zijn ze niet meer weg te denken uit Amsterdam. Je kunt er ook terecht voor een heerlijke high tea. Waar wacht je op? Trommel wat kluppers bij elkaar en verwen jezelf!

Locatie: Eggertstraat 1
1012 NN Amsterdam

Naar het Casino

Prijs: v.a. €10,- per persoon

In Amsterdam kan je je natuurlijk ook vermaken van een avondje in het Hollands Casino. Voor de mensen die wel een gokje durven te wagen! Misschien ga je wel met een mooi geldbedrag naar huis. Daarnaast kun je er een hapje, borrelen aan de bar of één van de live-shows bijwonen.

Locatie: Bekijk in Klup app

High Tea

Prijs: v.a. €12,50,- per persoon

De perfecte middagbesteding voor op een grijze dag is natuurlijk een high tea. En omdat je een hele middag zit, moet het natuurlijk wel lekker en bijzonder zijn. Stippel hier uit bij welk adresje jullie van de zoete lekkernijen gaan genieten!

Locatie: Bekijk in Klup app

Proosten in een wijnbar

Prijs: v.a. €4,50,- per persoon

Omdat niet iedereen van bier houdt, gelukkig zijn er ook verschillende wijnbarren te vinden in Amsterdam! Wijn drinken is toch net even wat anders als je in zaakjes zit die erin gespecialiseerd zijn. Zoek via Google een leuke wijnbar uit, en voor je het eet proost je samen met andere kluppers op een gezellige middag (die vast voor herhaling vatbaar is)!

Locatie: Bekijk in Klup app